Android casus izleme programı nedir? - Haberler - indir.com

Android casus izleme programı nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-12 23:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Android casus yazılımlar, mobil teknolojilerin gelişmesi ile beraber hayatımızın da bir parçası haline geldi diyebiliriz. Bu noktada kullanıcılar farklı ihtiyaçlardan ötürü bazı casus yazılımlar kullanmaya yöneliyorlar. Bu söz konusu casus yazılımlardan birisi ise Android casus izleme yazılımı oluyor. Bu casus izleme programı ile iş yer çalışanları veya ebeveynlerin çocukları olmak üzere akıllı telefonlarını bu yazılım ile takip edebilmesine yarıyor. Casus izleme uygulaması, ağırlık olarak ebeveynlerin çocuklarını takip etmekte tercih ediliyor. Açık yada gizli olarak kullanılan söz konusu bu programlar, çocuğunun nerede olduğunu veya nerelere gittiğini kontrol etmek amaçlı kullanılabiliyor. Bir diğer kullanım amacı ise ilişkilerde gizlice yüklenerek kullanılan uygulamalar olarak biliniyor. Sizlere bu içeriğimizde Android casus izleme programı nedir ve nasıl kullanılır buna bakacağız.

Android casus yazılım programları nasıl kullanılır?

Google Haritalar'ın Android sürümü faydalı bir özellik daha kazandıGoogle Haritalar'ın Android sürümü faydalı bir özellik daha kazandı

Gizlice yüklenen bu uygulamalar kişi rızası olmadığı için suça dahi girebilmektedir. İzleme imkanı daha çok Android cihazlarda olurken, engellenecek bir program yok ise engellenmesi mümkün olmamaktadır. iPhone tarafında ise Apple’ın iOS açıklarını kapattıktan sonra herhangi bir casus izleme programı yüklemek mümkün olmamaktadır. Başka bir kullanım amacı olarak ise verileri çalma olarak görüyoruz. Hackerlar tarafından bazı yöntemler ile cihazlara yükleniyor ve kullanıcı verileri çalınabiliyor.

Casus yazılımların özelliklerine gelecek olursak, görünmez olarak çalışıyor ve Android akıllı cihazlarda yapılan bütün işlemleri takip edebilir. Bu yazılım sayesinde mesaj, çağrı geçmişi ve anlık görüşmeler bile rahat bir şekilde takip edilebilmektedir. GPS ile yer tespiti, internet hareketleri izleme, e-posta ve takvime erişimde oldukça kolaydır. En etkili özelliklerinden birisi ise ortam dinlemesidir. Akıllı telefon kullanan çocuklarını takip etmek isteyen ebeveynler için ise oldukça faydalı bir araçtır diyebiliriz. Legal olarak kullanmak istiyorsanız uygulamanın yorumlarını okumanızı öneririz.


Android 11 çıkış tarihi YouTube’da ortaya çıktıAndroid 11 çıkış tarihi YouTube’da ortaya çıktı

PAYLAŞ