Android bildirimleri Windows üzerinden nasıl alınır? - Haberler - indir.com

Android bildirimleri Windows üzerinden nasıl alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-04 17:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Bilgisayar başında çok fazla kalan ve bu süre içerisinde telefonunu sık sık kontrol etmek istemeyen kullanıcılar, bilgisayarlarından bildirimleri kontrol edebilmektedir. Önemli mesajlar, e-postalar, cevapsız arama gibi hemen hemen tüm telefon bildirimlerinin alınabileceği Windows dosya işletim sisteminde kullanıcılar, büyük bir kolaylık elde etmektedir. Android bildirimlerini nasıl alınacağını bilmeyen kullanıcılar, aşağıda yer alan adımları takip ederek kolay bir şekilde ayarlamalarını gerçekleştirebilir. 

Windows 10’da android bildirimleri nasıl alınır?

Android ve Windows birbirinden tamamen bağımsız ve farklı cihazlar için geliştirilmiş bir platform olsa da bazı uygulamalar bu iki sistemin uyumlu bir şekilde çalışmasını desteklemektedir. Özellikle Microsoft tarafından geliştirilmiş olan Android Cortana versiyonu, iki sistemin birbirine daha fazla yakınlaşmasını sağlamaktadır. Cep telefonuna kurularak kullanılabilir hale getirilecek olan Cortana sayesinde kullanıcılar almak istediği bildirimler için gelişmiş bir yönetime sahip olmaktadır. Bu sayede telefonu kontrol etmeye gerek kalmadan tüm yönetimi bilgisayar üzerinden sağlamak ve bildirimleri anlık olarak görebilmek mümkün olmaktadır.

Android cihazlara Cihazımı Bul özelliği geliyorAndroid cihazlara Cihazımı Bul özelliği geliyor

İlgili işlemleri yapmak isteyen kullanıcıların dikkat etmesi gereken en önemli detay Windows 10 işletim sisteminin kullanılması ve her iki sistemde de Cortana hizmetinin aktif hale getirildiğinden emin olunmasıdır. 

Android’de Cortana ayarı nasıl yapılır?

Android işletim sisteminde Cortana ayarlarının yapılabilmesi adına uygulamanın indirilmesi ve ardından Windows oturum açma adımlarının takip edilmesi gerekir. Oturum açtıktan sonra ise ayarlar bölümünde yer alan senkronizasyonu açmalı ve buradaki ayarlardan dilediğiniz gibi seçim yapmalısınız. İlgili ekranda hangi bildirim gelmesini istediğinizi seçmelisiniz. Özellikle uygulama bildirimi seçeneğinde, uygulamaları tek tek seçerek daha kişisel bir kullanım sağlayabilirsiniz. 

Windows 10’da Cortana ayarı nasıl yapılır?

Windows 10 üzerinden yapılacak ayarlarda yine aynı bilgiler ile oturum açılmalıdır. Ardından Cortana ayarlar kısmına geçiş yaparak cihazlar arasındaki bildirim gönderme seçeneğinin aktif hale getirilmesi gerekmektedir. Burada telefon adı dahi detaylı olarak yer aldığı gibi Messenger, WhatsApp ve diğer bildirimler için Windows 10'da bildirim gösterilmesini aktif yada pasif duruma getirebilirsiniz.

Yapacağınız bu ayarlamalarını ardından iki cihazın da internete bağlı olması halinde telefona gelen bildirimler, yapılandırıldığı şekilde bilgisayar ekranında yer almaya başlayacak ve kullanıcılar bilgisayar üzerinden bildirimleri kontrol edebilecektir. 



PAYLAŞ