Android Auto'ya Google Asistan ve Kablosuz Bağlantı Desteği Geldi - Haberler - indir.com

Android Auto'ya Google Asistan ve Kablosuz Bağlantı Desteği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-10 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

CES 2018'de söz sahibi olan markalardan bir diğeri ise internet devi Google oldu. Google bu noktada Android Auto için iki yeni özelliğini tanıttı ve artık Android Auto sisteminin Google Asistan ile kablosuz bağlantı desteğine kavuştuğu ifade edildi. Bildiğiniz üzere Google'ın sesli asistan yardımcısı olan Google Asistan servisi kullanıcılar için oldukça işlevsel bir servis ve hizmet diyebiliriz. Ayrıca artık akıllı telefonlar ve akıllı ev ürünleri haricinde akıllı sisteme sahip araçlar içinde bir yardımcı kaynak olacak.

Google ise CES 2018 kapsamında Android Auto'nun bu sahip olduğu yenilikler ile beraber yeteneklerinden bahsetti. Google asistan desteğinin de artık bulunduğu Android Auto sisteminde sesli komutlar kullanarak Google haritalar üzerinden rotalar oluşturma veya birçok işlem gerçekleştirebileceksiniz. Gelen Google Asistan desteği çalışma sistemi olarak çokta fark barındırmıyor. Bu noktada 'Hey Google' derseniz, sistemi aktif edersiniz ve sonrasında ise dilediğiniz işlevleri gerçekleştirebiliyorsunuz.

Şirket tarafından söylenene göre Android Auto'ya getirilen Google Asistan desteğinde henüz çoklu kullanıcı özelliği yer almıyor. Bu sebepten ötürü sadece araç sahibi tarafından dinlenilebilir bir sistem oluyor. Gelen bir diğer işlevsel özellik ise kablosuz bağlanma özelliği oluyor. Bu noktada artık akıllı telefonunuzu kablo gerektirmeden Android Auto sistemi ile bir bağlantı gerçekleştirebileceksiniz. Kablosuz ağ sinyali aratarak gerekli şifre işlemleri ile bağlantınızı gerçekleştirmiş olacaksınız.





PAYLAŞ