Android akıllı telefonlara yeni gelen 5 özellik - Haberler - indir.com

Android akıllı telefonlara yeni gelen 5 özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-12 13:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Android ekosistemini daha verimli ve kullanışlı hale getirmeye devam eden Google, işletim sistemindeki uygulamalara gelen bu 5 yeni özelliğin duyurusunu yaptı. Güncellenen uygulamalar ELS, deprem uyarı sistemi, Android Auto, Saat ve Lookout şeklinde oldu. Teknoloji dünyasının en büyük ekosistemi haline dönüşen Android'i sürekli olarak geliştirmek için çeşitli çalışmalar yapan Google, bugün işletim sistemine gelen son özellikler hakkında bilgi verdi. Şirket, 5 farklı uygulamaya gelen küçük ama önemli değişiklikleri aşağıdaki şekilde liste halinde sıraladı. Söz konusu, Google'ın uygulamalarına gelen yeni özellikler aşağıda yer alıyor. 

Android'e gelen 5 yenilik

ELS için acil durumlarda can kurtaracak yenilik

Android'in 4.1 sürümünü veya daha güncel sürümleri kullanan akıllı cep telefonlar için 2016 yılında yayınlanan Acil Dırım Konum Hizmeti (ELS), yepyeni bir özellikle gündeme geliyor. Acil olan bir durum halinde yetkili kişilere haber veren bu hizmet, artık akıllı cihazınızı hangi dilde kullandığınızın bilgisini de yetkililere verecek. Bu sayede bulunduğunuz konumdaki yerel dili konuşmadığınız yetkililerce anında anlaşılacak ve ona göre bir tercüman istenecek.

Google yanlışlıkla akıllı ev aletlerinin ses dinlemesine izin verdiGoogle yanlışlıkla akıllı ev aletlerinin ses dinlemesine izin verdi

Etrafınızdaki depremler size bildirilecek

Dünya çapındaki Android cihazlar artık yeni Android Deprem Uyarı Sistemi (Android Earthquake Alerts System) sayesinde depremleri tespit edecek. Dünya'nın en büyük deprem tespit ağını oluşturan sistem, bu sayede Google'da 'deprem' aramasını yaptığınızda size daha doğru bilgiler sunacak. Sistem, Android 5.0 veya daha yüksek sürümlerde çalışacak.

Araç sürmek daha güvenli hale geldi

Araç sürerken daha güvenli bir şekilde seyahat etmek isteyenler için Google, Android Auto'ya yeni bir güncelleme getirerek akıllı cep telefonuna bakma ihtiyacınızı daha da aza indirgedi. Söz konusu bu güncelleme ile birlikte Android Auto'nun ayarlar uygulamasına yeni özellikler eklendi. Yenilenen uygulamayla Android Auto tercihleri doğrudan araç ekranından yapılabilir oldu.

Rahatla modu Saat'e eklendi

Google, gece uykularınızın gelen bir bildirim tarafından bölünmesini önlemek için 'Rahatla' modunu kullanıma sunmuştu. Google'ın Rahatla modu, gelen güncellemeyle birlikte artık Saat uygulamasındaki yerini aldı. Özellik, Android 6.0 veya daha üstü bir sürüme sahip telefonlarda kullanılabilir oldu. Gece daha rahat uyumak için söz konusu bu özellikten kolaylıkla faydalanılabilir. 

Lookout uygulamasına yeni özellikler geldi

Google'ın görme engelliler veya zayıf görüşlüler için geliştirdiği uygulaması Lookout, yeni güncellemeyle birlikte birkaç özelliğe daha kavuştu. Uygulama, artık uzun belgeleri okunabilir yazıya çevirme, etiketlerden ürünün ne olduğunu anlama, otomatik flaş gibi özellikleri bünyesine kattı. Google'ın güncellenen uygulamasını akıllı cihazınıza indirerek bu beş yeni özellikten sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. 


Google, yeni Güvenli Klasör özelliğini kullanıma açtıGoogle, yeni Güvenli Klasör özelliğini kullanıma açtı
Google katlanabilir ekranlı telefon pazarına giriyorGoogle katlanabilir ekranlı telefon pazarına giriyor
Google Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecekGoogle Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecek

PAYLAŞ