Android 9 yayınlandı - Haberler - indir.com

Android 9 yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-07 12:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Şu an pek çok telefon hala Android OREO işletim sistemine sahip olamazken, Google Pixel birbirinden yeni özellikleri ile Android Pie’ye kavuştu.

Uzun bir süredir merakla beklenen Google’ın yeni işletim sistemi Android 9 Pie, dün resmi olarak yayınlandı. Daha önceden sık sık haberlerini yaptığımız Android 9 Pie’nin ne zaman yayınlanacağı dair herkes merakla beklerken, Google Pixel cihazlar için yayınlandı. Şu an pek çok telefon hala Android OREO işletim sistemine sahip olamazken, Google Pixel birbirinden yeni özellikleri ile Android Pie’ye kavuştu. Ün ana alana odaklandığını ifade eden Google, Android’in şimdiye kadar çıkmış en yenilikçi işletim sistemi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Sahiplerine pil modu özelliği sunarak, daha uzun pil ömrü vadediyor.

Bu alanlar, zeka, basitlik ve dijital gelişim başlıkları altında sıralanıyor. Bu üç başlıkta önem arz ettiği gibi pil konusunda ve gezinme konusunda Android 9 Pie, ciddi anlamda değişikliğe gitmiş gibi görünüyor. Ekranı hafifçe yukarı doğru kaydırarak uygulamalar arasında geçiş yapabilirsiniz. Birçok özelliğinde olduğu gibi bu özelliğinde de Android 9 Pie, iPhone X’i biraz kopya etmiş gibi duruyor. Birçok yeni özelliğin yanı sıra birde akıllı telefon sahiplerine yönelik ekran süresini kısaltma yapacağını vaad eden bir pil moduna sahip olarak ayrıca bilinçli telefon olma özelliğini de taşıyor. Bu özelliği sayesinde eminim ki pil ömrü daha uzun olacak.

 





PAYLAŞ