Android 9 Pie'lı Akıllı TV Üretimi İçin Vestel Ve Google Bir Araya Geldi - Haberler - indir.com

Android 9 Pie'lı Akıllı TV Üretimi İçin Vestel Ve Google Bir Araya Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-26 17:45:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Vestel ile Google'ın dev projesi olan Android 9 Pie'lı akıllı TV yakın zamanda karşımızda olmaya hazırlanıyor. Barcelona'da gerçekleşen dünyanın en büyük teknoloji etkinliği olan Mobile World Congress'e (Mobil Dünya Kongresi - MWC) altıncı kez katılan Vestel, dünya teknoloji devi Google ile ortaklaşa işe girdiklerinin müjdesini verdi. Güçlerini birleştiren bu iki dev firma Android Pie işletim sistemli bir akıllı televizyon geliştirdiklerini duyurdu. Gelişen teknoloji doğru ivmede takip eden bu iki dev firma yeni akıllı televizyon ile teknoloji piyasasında ses getirecek gibi gözüküyor 

Android Mesajlarda Yeni Bir Dönem Başlıyor

Mobil Dünya Kongresi'nin en iyi telefonları #MWC2018Mobil Dünya Kongresi'nin en iyi telefonları #MWC2018

Android 9 Pie Akıllı Televizyon Geliyor

Dünya teknoloji devlerini son derece heyecanlandıran Barcelona'da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi, Türkiye'nin teknoloji konusunda ileri gelen isimlerinden biri olan Vestel, etkinlik içerisinde önemli açıklamaları ile takipçileri heyecanlandırmayı başardı. Türkiye devi Vestel, Google ile ortak çalışma yaparak Android Pie işletim sistemine sahip olan akıllı televizyon geliştirerek piyasayı sallayacaklarını duyurdu. Venüs markasının son serisi olan V7'yi etkinlikte ilk kez tanıtan ve bununla beraber aynı zamanda Venüs Z30'u satışa çıkardıklarını duyuran Vestel, üst düzey teknoloji ile akıllı televizyon üretiyor. Google ile ortaklaşa yürüttükleri bu proje Vestel Cit'de gerçekleşecek. 

Son teknoloji Android 9 Pie akıllı televizyon ile kullanıcılar en son çıkan filmleri seyredecek, canlı maç takibi yapacak ve buna ilaveten heyecanlandıran özelliklerden biri de aynı ekran üzerinden sesli komut sisteminden faydalanarak ortam ışıklarını da kontrol edebilirsiniz. Televizyonun Google Asistan desteği sayesinde kullanıcılar televizyonlarını manüel olarak kontrol etmekten ziyade sesli komut servisinden faydalanacak. Etkinlik sonunda Bloomberg TV'ye konuşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, bu yeni proje ile ilgili ciddi açıklamalarda bulundu. Kurul Başkanı Erdoğan konuşma esnasında Google ile yaptığı ortaklığa ve gelecekte gerçekleştirecekleri projelere değindi.

" Avrupa'da İlk Sıraya Çıkacağız "

Erdoğan; " Google ile gerçekleştirdiğimiz bu anlaşmayla Android işletim sistemini televizyonların içine gömdük, ortak geliştirdiğimiz bu platformu mayıs ayından itibaren birlikte sunacağız. Diğer Android bazlı sistemlerle direkt iletişime geçen bir televizyondan bahsediyoruz. Bu hamleyle televizyon ihracatımızı artıracağız, Avrupa'da ilk sıraya çıkacağız." şeklinde konuştu. Bunun ardından açıklamalarına devam eden Erdoğan; " Kar oranımız planlarımız doğrultusunda ciddi şekilde artış gösterdi. Türkiye pazarında son 1 haftadır perakendede artış gözlemliyoruz. Türkiye pazarındaki daralma umduğumuzdan daha kısa bir zamanda telafi edilecek. 155 ülkeye ihracat yaptık. 2019'da pazarlarımızı artıracağız. 2018'de Afrika, Ortadoğu ve Asya ülkelerine açılımlar yaptık. Bu bölgelerde büyümemizi geliştireceğiz. 2018'de Dubai ofisimizi kurduk. Dubai'den tüm Afrika, Ortadoğu coğrafyasına yayılmayı hedefliyoruz" sözlerine bu şekilde sürdürdü.

Bu ay teknolojik cihazlar konusunda oldukça zengin bir dönem geçiriyoruz. Akıllı katlanabilir cep telefonları, kıvrılabilir akıllı saatler, bilgisayarlar ve buna benzer daha bir çok zengin teknoloji ögeleri ile karşılaştık. Bununla beraber aynı zamanda gelecek zaman diliminde de yeni cihazlar ile karşı karşıya geleceğimizin haberlerini aldık. Bu konu hakkında son derece doyurucu dönemlerden geçtiğimizi söylemek yanlış olmayacaktır. 


Oppo Katlanabilir Telefonu MWC 2019'da GeliyorOppo Katlanabilir Telefonu MWC 2019'da Geliyor
Huawei, katlanabilir telefonunu MWC 2019'da gösterecekHuawei, katlanabilir telefonunu MWC 2019'da gösterecek

PAYLAŞ