Android 6.0 Marshmallow'u ilk Alacak Cihazlar Hangileri? - Haberler - indir.com

Android 6.0 Marshmallow'u ilk Alacak Cihazlar Hangileri?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-30 15:00:13
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

Mobil işletim sistemleri arasından en çok kullanıcı kitlesine sahip olan Android, en son geliştirilen sürümü olan 6.0 Marshmallow'u önümüzdeki hafta içinde çıkaracak. Google etkinliğinde detayları daha da belirginleşen 6.0 Marshmallow'un bazı özellikleri ve ilk olarak hangi cihazlara geleceği duyuruldu.

Android 6.0 Marshmallow, ilk olarak Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9 ve Nexus Player'lara verilecek. Bu cihazlara ek olarak Google etkinliğinde tanıtılan Nexus 6P ve Nexus 5X cihazları 6.0 Marshmallow yüklü olarak gelecek.

6.0 Marshmallow, eski sürümler olan 5.0 ve 5.1.1'e göre daha performanslı bir kullanım sunacak. Doze adı verilen yeni özellik sayesinde cihazın pil ömrü uzatılacak. Cihaz kullanım dışı iken kendini derin bir uykuya alacak ve şarjın bitmesine neden olan programları arka planda kapatacak. Böylece şarj ömrünün ciddi şekilde artması bekleniyor.

Ayrıca Marshmallow ile birlikte uygulamaların veri kullanımını kontrol altına alınabilecek. Kullanıcı uygulamanın veri kullanım seçeneklerini belirleyerek internet kotasını daha iyi yönetebilecek.

Google Now on Tap adındaki özellik ile Apple'ın Siri'sine rakip bir özellik 6.0 Marshmallow'da yer alacak. Ana tuş basılı tutulduğunda devreye giren özellik sesli komutları işleyebilecek. Uygulama içerisinde bu özelliği kullanarak Android cihazınıza istediğiniz işlemi yaptırabileceksiniz.





PAYLAŞ