Android 2.3 Gingerbread artık Google’ın listesinde yer almıyor - Haberler - indir.com

Android 2.3 Gingerbread artık Google’ın listesinde yer almıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-08 14:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi Android’in gelişmesinde büyük bir role sahip olan Google, geçmiş Android sürümlerinden biri istatistikler listesinden kaldırdı.

Android ekosisteminin gelişmesini sağlayarak akıllı telefon pazarında önemli bir yere sahip olan Google, geçtiğimiz seneye kadar eski Android sürümlerinin kullanım oranını açıklayan bir tablo paylaşıyordu. Bu yıl henüz bu bilgiyi kamuoyuyla paylaşmaması Android sürümlerinin kullanım oranlarını görmek isteyen kullanıcıları Android Studio’yu kullanmak durumda bırakıyor.

Nisan ayının en iyi Android telefonlarıNisan ayının en iyi Android telefonları

Android Studio’da bugün itibariyle fark edilen bir detay ise popüler olan bir Android sürümünün artık tamamen “öldüğünü” gözler önüne seriyor.

Android ekosisteminin bugünlere gelmesinde önemli bir paya sahip olan Android 2.3 Gingerbread, geçtiğimiz senenin Mayıs ayında Google’ın paylaştığı Android kullanım oranları listesinde yer alıyordu. Açıklanan bilgiler Android 2.3 Gingerbread’ın, Android kullanıcılarının yüzde 0.3 tarafından kullanıldığını gösteriyordu. Android 2.3 Gingerbread için açıklanan bu rakamlar epey düşük olsa da işletim sisteminin 2018’e göre kullanımının yüzde 0.1 oranında artması da oldukça şaşırtıcıydı.

Android 2.3 Gingerbread listede neden yer almıyor?

Android Studio üzerinden paylaşılan Android sürümlerinin kullanım oranındaki son durumuna incelendiğinde listede artık Android 2.3 Gingerbread yer almadığı görülüyor. Uzmanlar ise bunun nedeninin Android 2.3 Gingerbread’in kullanım oranının yüzde 0.1’in altına düştüğü anlamına geldiğini belirtiyor.

Günümüzde pek çok Android kullanıcı tarafından hatırlanmasa hatta bilinmese de, Android 2.3 Gingerbread sürümü Android işletim sisteminin önemli temel taşlarından biridir. 2010 senesinde piyasaya sürülen Android 2.3 Gingerbread, 2011 senesinde Android işletim sisteminin pazar payını yüzde 50 arttırmasını sağlamıştı.

Kullanıcılara büyük ekran boyutu desteği sunması, cihazlara indirme yöneticisini getirmesi ve NFC özelliklerinin temelini atmasıyla ön plana çıkan Gingerbread’den önce Android cihazlarında kopyala ve yapıştır yamak dahi mümkün değildi.

Zamanla günümüzde kullandığımız Android işletim sisteminin gelişmesini sağlayan Gingerbread artık resmi olarak son bulmuş bulunuyor.

Google geçtiğimiz sene IDE üzerinden açıkladığı Android kullanım oranlara göre günümüzde Android 9 Pie, yüzde 31.30’luk payla dünyada en çok kullanılan Android sürümü. Android 8 Oreo yüzde 21.30 listenin ikinci sıralarında yer alırken, Android 10 ise beşinci sırada karşımıza çıkıyor.

Android’in kullanım oranları neden artık açıklanmıyor?

Android kullanım oranlarını Android Studio haricinde hiçbir yerde paylaşmayan Google neden yeni bir rapor yayımlamadığı konusunda henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Android Sürümlerinin Kullanım Oranları Açıklandı

Ancak şirketin kullanım istatistikleri için bir uygulama geliştirmiş olması bu noktadaki açıkları kapatıyor. Özellikle uygulama geliştiricilerini yakından ilgilendiren bu istatistikler geliştiricileri uygulamasının ne kadar talep göreceği konusunda fikir sahibi olmasında etkili oluyor.


Google Android Auto 5.3 güncellemesiyle performansı arttırıyorGoogle Android Auto 5.3 güncellemesiyle performansı arttırıyor
Android 11'in herkese açık beta sürümünün yayım tarihi belli olduAndroid 11'in herkese açık beta sürümünün yayım tarihi belli oldu

PAYLAŞ