Android 12'nin bazı özellikleri daha ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Android 12'nin bazı özellikleri daha ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-16 14:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

XDA Developers tarafından Android 12’nin kısa süre sonra ilk geliştirici önizleme sürümünün yayınlanması bekleniyor. Şuana kadar geliştirilme aşamasında olduğu olan ve kararlı Android 12 sürümünde yer almama ihtimali olan özellikleri, telefona yeni işlevsellikler kazandırmayı hedefliyor. Android arkasında yer alan Google, mobil işletim sisteminin yeni sürümü üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Android 12’nin ilk geliştirici önizleme sürümünün yakın zamanda yayınlanması bekleniyor. Geliştiricilere ve teknoloji tutkunları tarafından bir sonraki Android sürümünün getireceği yenilikler de bir hayli merak ediliyor. XDA Developer ise Android 12’nin üzerinde çalıştığı bazı özellikler ortaya çıktı.

XDA Developers’in paylaşmış olduğu bilgilere göre Google, Android 12 için akıllı otomatik döndürme, parlak renkleri azaltma ve oyun modu gibi yeni özellikler haricinde birçok kullanıcı arayüzü değişikliği de hedefliyor.

Nokia 8.3 5G için Android 11 yayınlandıNokia 8.3 5G için Android 11 yayınlandı

Android 12 ile gelmesi beklenen özellikler

Akıllı otomatik döndürme

Akıllı telefonlarda yer alan jiroskop ve ivmeölçer sensörleri birçok verileri kullanarak çeşitli özelliklere imkan tanıyor. Ancak otomatik ekran döndürme özelliği akıllı telefonlarda bazen sinir bozucu olabiliyor. Bu durumda ise Google Android 12 ile beraber akıllı otomatik yan döndürme özelliğini kullanıcılara sunacak. Özelliğe dair detaylar henüz belli olmazken, Android 12’nin ön kamerayı kullanarak kullanıcının baş pozisyonunu tespit etmesi ve otomatik döndürme özelliğinin daha sağlıklı çalışması bekleniyor.

Oyun modu

Android 12’nin oyun modu noktasında detaylar çok fazla bulunmuyor. Tahminlere göre cihazlarda temel bir oyun modunu aktif edecek bir API sağlayacak. Oyun modu aktif olduğu zaman parlaklık otomatik olarak ayarlanacak, ekran otomatik olarak döndürülecek ve Rahatsız Etme modu aktif olacak.

Parlak renkleri azaltma

Paylaşılan detaylara göre parlak renkleri azaltma özelliği ile görme bozukluğuna sahip olan kullanıcılar için bir erişilebilirlik özelliği olarak geliştirildi. Henüz özelliğe dair fazla detay yer almazken, hızlı ayarlar menüsünden bu ayarın yapılabilmesi bekleniyor.

Tek el modu

Akıllı telefonların büyük ekranlarından ötürü kullanıcıların tek el kullanımı oldukça zor bir hale geliyor. Paylaşılan detaylara göre ise Google, Android 12 ile beraber bir tek el modu da kullanıma sunacak. Bu sayede büyük ekranlı cihazların daha pratik bir şekilde kullanılması bekleniyor.


Android 12'in ilk ekran görüntüleri ortaya çıktıAndroid 12'in ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı
Araştırmaya göre Android kullanıcıları ilişkilerde iPhone kullanıcılarından daha iyiAraştırmaya göre Android kullanıcıları ilişkilerde iPhone kullanıcılarından daha iyi

PAYLAŞ