Android 12'nin bazı özellikleri belli oldu - Haberler - indir.com

Android 12'nin bazı özellikleri belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-25 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, Android'e gelecek son güncelleme ile yapılacak olan 6 büyük değişikliği yayınladı. Güncelleme sayesinde şifre kontrolü, Mesaj Planlama gelecek ve bazı özelliklerde de iyileştirmeler yapılacak.

Bir blog gönderisinde Google, ekran koruyucusu TalkBack, Haritalar, Asistan ve Android Auto gibi ürünler üzerinde yapılan iyileştirmelerin yanı sıra aynı zamanda yeni bir şifre kontrol aracı, mesajları planlama da dahil olmak üzere Android cihazlara gelecek olan bir sonraki özellik grubu duyuruldu. 

Android 12'in ilk ekran görüntüleri ortaya çıktıAndroid 12'in ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı

Şifre kontrolü

Başarılı isim Google, Android 9 ve sonraki sürümleri çalıştırma gücüne sahip olan cihazlar için entegre bir Şifre Kontrolü özelliği sundu. Bu özellik ile kullanılan şifrelerin öncesinde ifşa olup olmadığı ve bu konuda ne yapılması gerektiğine dair kullanıcılar bilgilendirilecek. Kullanıcılar, kimlik bilgilerini kaydetmek için akıllı cep telefonlarda Google'u kullanarak Otomatik Doldurma özelliğini aktif hale getirdiyse hizmet, güvenlik duvarları ihlal edilmiş olan bilgileri kontrol edecek ve bunun akabinde ise Google, gerekirse şifre değişikliği yapmayı önerecek. Söz konusu bu özellik, 2019'da Google Chrome'da tanıtıldı ve şimdi Android'e geliyor.

Mesaj planlama

2020 yılının Eylül ayı içerisinde bazı kullanıcılar tarafından tespit edilen fakat şirket tarafından da resmi olarak henüz onay almayan Google Mesajlar'da iletinin gönderim zamanını planlama özelliği artık resmi olarak kullanıma sunuluyor. Kullanıcılar artık uygulamayı kullanarak göndermek istedikleri mesajı, gönder düğmesine uzun bir şekilde basarak planlama işlemlerini görüntüleyebilecekler. Uygulama bazı önerilen önerilen zamanlarla beraber kullanıcıların istediği zamanı seçmesine de izin verilecek. 

TalkBack'in yeni sürümü

Android, görme engelli veya görme yetisi az olanları hedef alan TalkBack adlı bir ekran okuyucusunu, artık daha sezgisel bir şekilde, birleşik ve yeni okuma kontrol menüsü ve sesli bildirimler ile yenileniyor. 

Google Asistan artık daha işlevsel

Google Asistan, akıllı cihazınızın ekranı kapalıyken ve cihaz kilitli olduğunda dahi dijital asistanla etkileşim kurmak adına ses komutlarda iyileştirmeler de alıyor. Google, söz konusu bu bilgileri gösteren kartların artık daha büyük olduğu ve odanın her yerinden yanıtları okumayı kolaylaştırdığı dile getiriliyor.

Google Haritalar'da karanlık mod

Google'ın hemen hemen tüm programları için tanıtımını gerçekleştirdiği Karanlık Mod, sonunda Google Haritalar uygulamasına da geliyor. Google Haritalar uygulamasında karanlık mod için uygulama ayarları üzerinden Tema seçeneğine gidilerek Her Zaman Koyu Temada seçeneğinin etkinleştirilmesi gerekiyor. 

Android Auto özelleştirmeleri

Android Auto'da sunulan bu yeni özellikler sürüş keyfini artırmaya yönelik hareket ediyor. Söz konusu  bu yeni güncelleme ile beraber özel duvar kağıtlarının yanı sıra ses etkin hale getirilen oyunlar için de destek veriliyor. Google Asistan aracılığıyla hava durumunu kontrol etme ve klima kontrolleri gibi çeşitli özeliklerle beraber kolay erişim için araç ekranında kısa yollar sunulacak. Yeni bölünmüş olan bir ekran görünümü ve Android Auto'nun ekranında yer alacağı zamanı kontrol etmek adına bir gizlilik ekranı da güncelleme ile beraber gelecekler arasında yer alıyor. Yeni hazırlanan Android Auto özellikleri, gelecek günlerde Android 6 ve sonraki sürümleri çalıştıran akıllı cep telefonlara sahip kullanıcıların uyumlu arabalarına bağlandığında kullanılabilecek


Android 12'nin bazı özellikleri daha ortaya çıktıAndroid 12'nin bazı özellikleri daha ortaya çıktı
Oyun modu özelliği Android 12'yle heyecanlandırıyorOyun modu özelliği Android 12'yle heyecanlandırıyor
Android 12 geliştirici betasından yeni özellikler belli olduAndroid 12 geliştirici betasından yeni özellikler belli oldu

PAYLAŞ