Android 12'nin Akıllı Otomatik Döndürme Özelliği Nasıl Kullanılır? - Haberler - indir.com

Android 12'nin Akıllı Otomatik Döndürme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-05 10:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Android 12 ile birlikte döndürme özelliğine yenilik getirildi. Akıllı otomatik döndürme özelliği olarak adlandırılan yeni sistem, kullanıcılar için daha iyi bir deneyim sunacak.

Standart Android sisteminde kullanıcılar yatay ve dikey geçişi açarak kapatabilir. Ancak bu özellikle eski telefonlarda istenen performansı sunmadığı gibi Android 12 ile birlikte bu sorun ortadan kalkıyor. Akıllı otomatik döndürme özelliği olarak tanıtılan yeni sistemde, kullanıcılar yatay ve dikey kullanımları çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Normal standart özelliklerde ivmeölçer olarak adlandırılan donanımdan yardım alan Android sisteminde 12. sürüm ile birlikte ön kamera devreye alınıyor. Yüzün yatay ve dikey olmasına bağlı olarak akıllı bir şekilde ekranı döndürecek olan Android 12, böylece daha başarılı bir kullanım sunuyor.

Android 12 Akıllı Otomatik Döndürme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Android 12 işletim sistemindeki özelliğin kullanılabilmesi adına öncelikle yapılandırılması gerekmektedir. Bu konuda aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Android 12 işletim sisteminin kullanıldığı telefonda ayarları açın.

Ekran seçeneğini seçin.

Ekranı otomatik döndür seçeneğine kadar aşağıya kaydırın.

Otomatik Döndürmeyi Kullan özelliğinin aktif hale getirin.

Ardından altta yer alan yüz algılamayı etkinleştir seçeneğini etkinleştirin.

Bu sayede telefonun döndürülmesinde ön kameradan kullanıcı takibi etkili olmaya başlayacaktır. Böylece gereksiz yere telefonun yatay ve dikey değişimi önlenebilmektedir. İlgili özellik sadece Android 12 ve sonrasında kullanılacaktır. Bu nedenle önceki versiyonlarda işe yaramamaktadır.





PAYLAŞ