Android 12'ler için Google'dan yeni bir Wi-Fi paylaşım özelliği - Haberler - indir.com

Android 12'ler için Google'dan yeni bir Wi-Fi paylaşım özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-20 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google'ın Android 12'ler için yeni bir Wi-Fi paylaşım özelliği üzerinde çalıştığı gün yüzüne çıktı. Google bünyesinde yer alan bir Google mühendisi tarafından yapılan açıklamaya göre bu yeni özellik, "Yakındakilere Paylaş" özelliğini destekleyen tüm akıllı cep telefonlarda kullanılabilecek. Fakat Google, özellikle ilgili olan resmi bir açıklamada bulunmadı. 

Kablosuz internet, son zamanlarda yaşamın adeta vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Kullanıcılar, günümüzde geniş bant kablosuz bağlantılara ek olarak kendi mobil cihazlarını da Wi-Fi kaynağı olarak kullanabiliyorlar. Bu bağlantının yaygınlığının farkında olan Google, Android 10 işletim sistemi ile beraber mobil cihazlardaki Wi-Fi paylaşım işlemlerini kolaylaştırdı, QR kod ile şifre paylaşım imkanı sunuldu. Android 12'lerde bu durum her zamankinden daha da kolay bir hal alacak. 

IQOO kullanıcılarına Android 12 sözü verdiIQOO kullanıcılarına Android 12 sözü verdi

Google'da görev yapan mühendis Abes Tesfaye tarafından konu ile ilgili olarak paylaşılan yeni bilgilere göre Google, Android 12 için yeni bir Wi-Fi paylaşım özelliği üzerinde çalışmalar yapıyor. Hali hazırda varolan "Wi-Fi Paylaş" sayfasında bir düzenleme yapmayı planlayan ekip, Wi-Fi'ın yakınlarda bulunan kullanıcılara direk olarak paylaşımı sağlanacak. Yeni özellik ile beraber tıpkı yakınlarda bulunan cihazlarla veri paylaşımı yapıldığı gibi, Wi-Fi paylaşımı da yapmak mümkün olacak. Bu sayede kullanıcılar, QR kod okuma veya Ei-Fi şifresini manuel olarak yazma sorunu da ortadan kalkmış olacak. 

Android 12'ler şifresiz Wi-Fi paylaşımı yapabilecek

Tesfaye, üzerinde çalışılan bu yeni özellik ile ilgili olarak herhangi bir ekran görüntüsü paylaşmadı. Fakat konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalara göre "Yakındakilerle Paylaş" özelliğinin bulunduğu her bir cihaz, bu eni özellikten faydalanabilecek. Bu durumda, Wi-Fi paylaşımı yapılacak olan kullanıcılar ile beraber Wi-Fi ağına bağlanmak isteyen kullanıcının, cep telefonuna gönderilecek olan uyarıya onay vermesi yeterlidir. 

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalar, Wi-Fi paylaşımı için yeni bir seçeneğin geliştirilmekte olduğunu gösteriyor. Fakat söz konusu bu özellik Android 12'lerde gelip gelmeyeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor. Android 12'lerin sunulması için biraz daha beklemek gerekiyor. Konuyla ilgili olarak yapılacak olan resmi açıklamalar ile beraber özelliğin geleceği de netlik kazanacak. 

 


Android 12 için ilginç “alternatif uygulama marketi” açıklaması geldiAndroid 12 için ilginç “alternatif uygulama marketi” açıklaması geldi
Android 12 ile beraber işletim sistemi kontrolü artıyorAndroid 12 ile beraber işletim sistemi kontrolü artıyor
Android 12 ile akıllı telefonları kış uykusuna yatırma özelliği geliyorAndroid 12 ile akıllı telefonları kış uykusuna yatırma özelliği geliyor

PAYLAŞ