Android 12'in ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Android 12'in ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-10 20:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

XDA Forum tarafından yayınlanan bazı yeni ekran görüntülerine göre Android 12’nin ilk ekran görüntülerinin olduğu iddia edilen görseller paylaşıldı. Söz konusu bu ekran görüntülerine göre Google, Android 12’de önemli bir gizlilik özelliği sunacak. Dünyanın en büyük teknoloji şirketi ve mobil işletim sistemi sahibi olan Google’ın bu ayın ilerleyen günlerinde en yeni sürüm olan Android 12 için bir Geliştirici Önizleme sürümünün yayınlanması düşünülüyor. Android 12 Geliştirici Önizleme sürümü ile işletim sisteminin ilk resmi görüntüleri ve detayları belli olacakken, henüz şimdiden Android 12’ye ait olduğu iddia edilen bazı ekran görüntüleri paylaşıldı.

Google, yeni Android sürümüne alışılması için ilgili kaynak kodları ve dökümanları ana ortakları ile yeni Android sürümü daha ortaya çıkmadan paylaşıyor. XDA Developers, Google’ın Android 12 için hazırlamış olduğu bu belgelere kısmen de olsa ulaşmayı başarmışa benziyor. Öyle ki Android 12’ye ait olduğu iddia edilen ilk ekran görüntülerini paylaştı.

AnTuTu yılın ilk en iyi Android telefonlarını listelediAnTuTu yılın ilk en iyi Android telefonlarını listeledi

Android 12’e ait ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı

Android 12 olduğu iddia edilen bu ekran görüntülerinde yeni bildirim menüsü dikkat çekiyor. Yarı şeffaf arka plan yerine gri-bej tonlarında bir arka plan olduğunu görüyoruz. Ancak koyu modda daha farklı görünmesi muhtemelken, konuşmalar ile uygulama bildirimleri birbirinden açık bir şekilde ayrılıyor. Ayrıca ekranın üst bölümündeki hızlı ayarlar sayısı 6’da 4’e indirilmiş ve simgeler büyütülmüş olarak gözüküyor. Android 12’in en büyük yeniliklerinden birisi olarak gizlilik özelliği oluyor. Cihazın sağ üst köşesinde bulunan kamera ve mikrofon simgesi dikkat çekiyor. Android 12’de bir uygulama kamera yada mikrofonu kullanmaya başlarsa, sağ üst bölümde ikisinin de simgesi gözükecek. Bu simgeye bastığınızda ise açılır pencere bildiriminde kamera veya mikrofonu kullanan uygulamayı görebileceksiniz.

Ekran görüntülerine göre Google’ın Android 12 ile beraber sensörler kapalı özelliğini daha erişebilir şekilde yapmayı hedeflediği gözüküyor. Bu noktada Android 12’nin gizlilik ayarlarında kamerayı tamamen kapatma, mikrofonu susturma yada konum erişimini kapatma gibi bazı özel ayarlara erişebileceksiniz. Android’in eksik yanı olan widget’lar noktasında ise Android 12 ile beraber sistemine görüşmeler widget’ları eklemeyi planlıyor.  


Nokia 8.3 5G için Android 11 yayınlandıNokia 8.3 5G için Android 11 yayınlandı

PAYLAŞ