Android 12'de neler geliyor? - Haberler - indir.com

Android 12'de neler geliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-16 16:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

2021 yılı itibarıyla Android 12 işletim sistemini kullanan telefon sayısı artış gösterecek. Yeni Android sürümü olan Android 12, yepyeni bir deneyim sunduğu gibi pek çok konuda da farklı özelliklere sahip. Mevcut özellikleri ile birlikte bugüne kadarki en iyi Android sürümlerinden bir tanesi olan Android 12 kullanıcılar için pek çok farklı yenilik ve kolaylık sağlıyor.

Android 12 özellikleri neler?

Android 12, kullanılmayan uygulama verilerini silecekAndroid 12, kullanılmayan uygulama verilerini silecek

Android 12 işletim sisteminde pek çok farklılık olacak. Ancak en çok dikkat çeken ve önceki sürümlere göre büyük farklılıklar içeren özellikler şöyle;

Gelişmiş tek elle kullanım deneyimi

Android 12 ile birlikte tek elle kullanım çok daha kolay bir hale geliyor. Özel bir mod olarak işletim sisteminde yer alacak tek elle kullanım, daha çok büyük ekranlı telefonlarda can kurtarıcı bir özellik olacak. Tek elle kullanmayı tercih eden ve daha pratik bir kullanım isteyen kullanıcılar Android 12 işletim sistemindeki mevcut özellik ile kolaylık elde edecek.

Tek ekranda 2 uygulama desteği

Bu özellik, Android'in daha önceki sürümlerinde de mevcut. Ancak Android 12 ile birlikte bu özellik çok daha gelişmiş hale geliyor. Uygulama desteğinin arttığı tek ekranda iki uygulama özelliğinde, Edge paneli üzerinden farklı uygulamaları aynı anda ve tek bir ekran üzerinde çalıştırabilmek mümkün. 

AVIF desteği

Android işletim sisteminde bugüne kadar JPEG gibi standart resim formatları desteklenirken Android 12 sonrasında bu konuda bir değişikliğe gidilecek ve AVIF desteği sağlanacak. JPEG formatına göre çok daha kaliteli görseller sunan AVIF resim desteği, özellikle bu format ile çalışanlar için eşsiz bir çözüm sunacak.

Ekran görüntülerine gelişmiş düzenleme desteği

Telefonlarda alınan ekran görüntülerinde kullanıcılar için düzenleme yapmak oldukça önemli. Bu konuya Android 12 ile birlikte çözüm sunan Google, alınan ekran görüntülerinde daha fazla düzenleme yapmanın önünü açıyor. Pek çok farklı seçeneğin yer alacağı ekran görüntüsü alanında kullanıcılar kolay bir şekilde işlemlerini yapabilecek.

Gelişmiş bildirim yönetimi

Uygulamalar, oyunlar ve sistem bildirimleri ile ilgili daha fazla seçeneğe sahip olacak kullanıcılar, yeni Android 12’de belirli bir süre boyunca bildirimleri sessize alma seçeneğine sahip olacak. Bildirimler için 15 dakika, 30 dakika ya da 2 saat gibi daha uzun süreler ile sessize alabilmek mümkün olacak.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra seçilen duvar kağıdı ile uyumlu hale gelen simge renkleri, ses kaynağına yönelik yapılabilecek özel ayarlamalar ve diğer bir dizi küçük yenilik Android 12 ile birlikte kullanıcılara sunulacak. 



PAYLAŞ