Android 12.1 katlanabilir telefonlara uyumlu arayüz sunacak - Haberler - indir.com

Android 12.1 katlanabilir telefonlara uyumlu arayüz sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-30 14:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Katlanabilir modellerin kullanım oranının artması ile birlikte Google yeni işletim sistemi güncellemesinde bu duruma kayıtsız kalmayacağını gösterdi.

Katlanabilir telefonlar, son dönemlerin en popüler trendlerinden bir tanesi. Farklı markalar tarafından geliştirilen yeni modellerde farklı bir deneyim sunulurken kullanıcıların bu konuda daha iyi bir deneyim elde etmesini isteyen Google, Android 12.1 sürümü ile birlikte katlanabilir modellere yönelik yeni seçenekler sunacak. Bu sayede kullanıcılar yeni işletim sistemini kullanırken daha gelişmiş özellikler ile katlanabilir telefonlarını maksimum verimlilik ile kullanma şansı bulacak.

Yayınlanacak Android 12.1’de neler olacak?

Google tarafından resmi olarak duyurulmamış olsa da önümüzdeki günlerde paylaşılacak yeni bir Beta programında sürpriz bir özelliğin yer alacağı belirtildi. Katlanabilir telefon modelini geliştirme aşamasında olan Google, mevcut güncellemeyi aynı zamanda kendi cep telefonlarındaki deneyimi geliştirmek için de kullanacak. Bu bakımdan büyük bir dikkat çeken yine gelişmeler ile birlikte işletim sisteminde katlanabilir telefonlar ile olan uyumluluk, çok daha artmış olacak. Önümüzdeki günlerde duyurulması beklenen Android 12.1 sürümü için paylaşılan yeni detaylarda yeni güncelleme yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Android 12.1'de katlanabilir telefonlar için neler sunulacak?

Katlanabilir modellerde iki farklı ekranın olması, bildirimlerin ve yapılacak basit işlemlerin daha kolay bir şekilde yapılabilmesi adına işletim sisteminde farklı yeniliklere yer verilmesinin önünü açıyor. Bu bakımdan yapılan yenilikler ile birlikte katlanabilir telefonlarda özel olarak tercih edilebilecek ayrı bir ara yüzün kullanıma sunulması bekleniyor.

Paylaşılan raporlarda ve yapılan sızıntılarda yeni ara yüzün nasıl bir kullanım sunacağına dair bazı ekran görüntüleri de paylaşılmış durumda. Bu bakımdan mevcut arayüz şimdiden yeni güncellemeler hakkında bazı bilgilere ulaşılmasını sağlıyor. Yeni arayüz için yapılan yeni çalışmalarda paylaşılan ekran görüntüsü söyle;





PAYLAŞ