Android 12, kullanılmayan uygulama verilerini silecek - Haberler - indir.com

Android 12, kullanılmayan uygulama verilerini silecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-20 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bir süredir Android işletim sistemine geleceği ifade edilen ve nihayet Android 12 kodları arasında doğrulanan yeni bir özelliğe göre Android 12, aylarca kullanılmayan uygulamaların izinlerini iptal ederek verileri güvence altına alacak ve uygulamanın geçici dosyalarını silerek depolama alanında boşluk açmış olacak. Dünyanın en büyük teknoloji şirketi olan Google’ın Android 12 işletim sistemi ile birlikte kullanıcılara uygulamaları otomatik olarak hazırda bekletme özelliği sunması bekleniyor. Söz konusu bu özelliğe dair sızıntılar aylar öncesinden beri biliniyor. Ancak Google, Android 12’nin ilk 2 geliştirici önizleme sürümünde bu özeliğe yer vermiş değil.

Bununla beraber XDA Developer, yakın zaman önce sızdırılan bir yapıda bu özelliğin varlığını doğruladığını belirtiyor. Aktarılan bilgilere göre Google, uygulama hazırda bekletme özelliğini tamamıyla yeni bir özellik olarak yerine mevcut “kullanılmayan uygulamalar” özelliğinin bir parçası olarak kullanıcılara sunacak.

Android telefonları hızlandırma yöntemleriAndroid telefonları hızlandırma yöntemleri

Android 12 ile yeni özellik geliyor

Buna göre artık kullanılmayan uygulamalar özelliğinin Android 12’de iki önemli alt özelliği yer alacak. Bunlardan ilki, aylardır kullanılmayan uygulamaların erişim izinlerini iptal etmek; diğeri ise uygulamaya ait geçici dosyaları silerek depolama alanını temizlemek. Söz konusu bu özellik ile depolama alanına devasa bir boşluk açılacağını düşünmek zor olsa da, bu durum dosyaları silinen uygulamanın niteliğine göre değişkenlik gösterecektir. Android 12’de ayarlar menüsünde bulunan “Uygulamalar” sekmesine giriş yaptığınızda yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi “Kullanılmayan uygulamalar” alt sekmesi yer alacak. Bu sekmeye giriş yaptığınızda ise kullanılmayan uygulamaların hangisi olduğu görülebilirken, en altta ise uygulama birkaç ay boyunca kullanılmadığında ne olduğunu görebileceksiniz.

Google birkaç ay boyunca kullanmadığınızda şu işlemleri yapacak

  • Verilerinizi korumak için izinleri iptal ediyor
  • Bataryayı korumak için bildirimleri durduruyor
  • Depolama alanını açmak için geçici dosyaları siliyor.



Ramazan ayında indirebileceğiniz iOS ve Android uygulamalarRamazan ayında indirebileceğiniz iOS ve Android uygulamalar
Clubhouse Android uygulaması için açıklama geldiClubhouse Android uygulaması için açıklama geldi

PAYLAŞ