Android 12 ile sunulacak özellikler belli oldu - Haberler - indir.com

Android 12 ile sunulacak özellikler belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-17 12:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, şubat ayı içerisinde duyurmuş olduğu Android 12 ile ilgili gelecek günlerde düzenlenecek bir geliştirici etkinliğinde daha fazla detay sunmaya hazırlanıyor. Etkinlik kapsamında ortaya çıkan bazı bilgiler ise kullanıcılara neler sunacağı gösteriyor. 

Google, geçtiğimiz şubat ayı içerisinde işletim sistemi için yeni bir sürümün bilgisini vermişti. Kullanıcıların karşısına ne zaman çıkacağına dair henüz kesin bir bilgi bulunmuyor olsa da Android 12, tüm Android sürümlerinde olduğu gibi heyecanla bekleniyor. Google'da özellikle tasarım kısmında artık daha fazla özellik isteyen kullanıcılar ise Android 12 ile beraber bu isteklerine kavuşacak gibi gözüküyor. Google önceki son bir kaç Android sürümünde tasarım ile ilgili çok daha büyük değişikliklere yönelmemiş ve bu yöndeki beklentileri de karşılayamamıştır. Android 12 ile beraber gelen bazı görüntüler ise yeni sürümün bu bağlamda bol miktarda yenilik ile geleceğini gösteriyor. Google'ın 18-20 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği Google I/O'da detayları hakkında bilgi gelmesi beklenen Android 12'den sızdırılan görüntüler kullanıcıların karşısına alışılmış bir tasarım anlayışı çıkmış olsa da Android için yeni olduğunu söylemek mümkündür. 

Android'in yeni sürümünde bildirim gösterimi tamamen değişiyorAndroid'in yeni sürümünde bildirim gösterimi tamamen değişiyor

Tasarım baştan aşığı değişiyor

Bir YouTuber olan Jon Prosser tarafından paylaşılan videoda Google'ın I/O etkinliğinde kullanacağı resmi tanıtım videolarından bir takım detaylar sundu. Bu detaylar kapsamında elde edilen bilgilere göre Android kullanıcıları tasarım kısmında birçok yenilikle karşılaşacak. Bu yeniliklerin tamamında ise genel tasarım dilinin daha yuvarlak hatlara sahip olacağı biliniyor. İlk bakışta iOS tasarım görünümünü andırıyor olsa da Android 12 sonuç olarak yeniliklerle oldukça güzel gözüküyor. Videoda ilk fark edilen detay ise widget tasarımıdır. Google'ın yıllardır değiştirmediği widget tasarımında biraz değişikliğe gidiyor olması güzel bir görünüm sunuyor: Bir diğer dikkat çeken nokta ise bildirimler kısmına getirilecek olarak düşünülen özelleştirmeler ve geliştirmelerdir. 

Aynı uygulamalardan gelen bildirimlerin bir arada görünmesi gibi küçük dokunuşların yanı sıra bildirim ekranını dilediğiniz gibi düzenleyebileceğinizi gösteren bazı değişiklikler olacağı da düşünülüyor. Aynı zamanda video içerisinde yen klavye tasarımı, yeni sistem animasyonları ve kilit ekranında küçük değişiklikler dikkat çekiyor. Videoda yer alan detaylar oldukça yenilikçi ve daha günümüz kullanımı için uygun gibi görünse de bunların yanı sıra iOS ile aralarındaki büyük benzerliği de oldukça konuşulacak gibi gözüküyor. Android 12 güncellemesi hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olsa da I/O etkinliğinin ardından konu ile ilgili olarak daha gerçek bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. Bunun için de biraz daha beklemek gerekecek. 

 


Spotify Android için kritik eşiği açıldı!Spotify Android için kritik eşiği açıldı!
Clubhouse, Android beta testleri başladıClubhouse, Android beta testleri başladı
Xiaomi yeni cihazında Android hizmetlerini kullanmayacakXiaomi yeni cihazında Android hizmetlerini kullanmayacak

PAYLAŞ