Android 12 ile Google Mesajlar'a yepyeni bir tasarım geliyor - Haberler - indir.com

Android 12 ile Google Mesajlar'a yepyeni bir tasarım geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-03 10:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Google'ın sesli asistanı Google Asistan, gelecekteki günler içerisinde kullanıcıların komutlarına göre belirli görevleri yerine getirecek. 

Google'ın sesli asistanı Google Asistan, çok yakın zaman içerisinde dikkatleri üzerine çeken bir yeniliğe sahip olacak. Apple'ın Siri asistanına rakip olan Google Asistan, ”Hey Google” ifadesine gerek olmadan kullanıcıların komut vermelerini sağlayacak. Geçtiğimiz aylar içerisinde bazı geliştiriciler, Google Asistan’ın özel komutlara gerek duymadan pek çok görevi kolaylıkla yapabileceği dile getirdi. O süreç içerisinde ”Guakamole” olarak isimlendirilen bu özellik, şimdi yeni ayrıntılarla tekrar ortaya çıktı.

Google Asistan ile mırıldanarak müzik nasıl bulunur?Google Asistan ile mırıldanarak müzik nasıl bulunur?

Google Asistan, yeni özellikler ile gelişiyor

Teknoloji dünyasının başarılı ismi Googe'ın sesli asistanına eklemeye yönelik çalışmalar yaptığı yeni özellik "Hızlı İfadeler" adı ile kullanıcıların karşısına çıkacak ve pek çok işleve sahip olacak. Kullanıcılar bu sayede ise Ok Google ifadesi ile sınırlı kalmayıp daha fazlasını yapabilecek. Geliştiricilerin Google Asistan’ın son APK dosyalarından elde ettiği bilgilere göre "Hızlı İfadeler" işlevi, bir kullanıcının özel kelimeler kullanmadan bazı işlemleri yapmasını daha kolay hale getiriyor. Normal şartlar altında Google Asistan'da bir şey yapmak istediğinizde, Hey Google şeklinde seslenmeniz ya da bazı kısayol tuşlarına basmanız gerekiyordu. 

Fakat Google bu sınırlandırmaları gelecek günlerde artık daha geniş bir şekilde sürdürecek. ABD'li şirket yeni güncelleme ile beraber özel kelimelere gerek duymadan belirli görevleri gerçekleştirmeye imkan tanıyacak. Kullanıcılar söz konusu bu ayarlar beraber hangi görevi ne gibi komutlar ile gerçekleştirebileceğini de seçebilecek. Söz konusu tüm bu komutlar için Google, Voice Match aracını kullanacak. Google Asistan'a eklenen bu komutlar "Salsalar" bölümünde görünecek. Google’ın kullanıcılara sunacağı eylemler ise şunlar olacak;

Alarmları iptal et: “Alarmı iptal et”

Alarmları göster: “Alarmım saat kaça ayarlandı?”

Yayın gönder: “Bir yayın gönder”

Çağrıları yanıtlayın: “Cevapla” ya da “Reddet”

Saati sorun: “Saat kaç?”

Hava durumunu sorun: “Hava nasıl?”

Işıkları aç ve kapat: “Işıkları aç”

Işıkları yükseltip kısın: “Parlaklığı artır”

Sesi kontrol edin: “Sesi aç”

Müziği duraklatın veya devam ettirin: “Müziği duraklat”

Parçaları atla: “Bu şarkıyı atla”

Zamanlayıcıları ayarlayın: “2 dakika için zamanlayıcı ayarla”

Zamanlayıcıları iptal et: “Zamanlayıcıyı iptal et”

Zamanlayıcıları duraklatın ve devam ettirin: “Zamanlayıcıyı duraklat”

Zamanlayıcıları sıfırla: “Zamanlayıcıyı sıfırla”

Zamanlayıcıları göster: “Ne kadar zaman kaldı?”

Hatırlatıcılar: “Hatırlatıcı oluştur”

Aile notları: “Bir aile notu oluşturun”

 Google Asistan, artık özel kelimeler olmadan işlerinizi çok daha kolay bir şekilde halletmek konusunda yardımcı olacak. Google şu an için söz konusu bu yenilik hakkında resmi bir açıklamada bulunmadı. Ancak gelecek günlerde yeni bilgiler elde edilebilir.

 


Google Asistan desteğiyle çalışabilen cihazlarGoogle Asistan desteğiyle çalışabilen cihazlar
Google Asistan kayıp iPhone cihazları bulabilecekGoogle Asistan kayıp iPhone cihazları bulabilecek
FitBit akıllı saatler Google Asistan ile daha uyumlu hale geliyorFitBit akıllı saatler Google Asistan ile daha uyumlu hale geliyor

PAYLAŞ