Android 12 ile birlikte depolama yönetimi kolaylaşacak - Haberler - indir.com

Android 12 ile birlikte depolama yönetimi kolaylaşacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-10 14:30:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, yakın zamanda sunulacak olan Android 12 üzerinden çalışmalarına hızla devam ediyor. Bu işletim sisteminin yeni sürümünde az kullanılan uygulamaları pasif hale getirecek bir özellik, çevrimiçi olarak görüldü. 

Eylül 2020'de Android 11 işletim sistemi tanıtılmasına karşılık şu an için az sayıda cihazda bulunuyor. OEM'ler hala Android 11 için bir dağıtım planı üzerinde çalışırken Google, Android 12 için bazı özellikleri etmeye başladı. XDA-Developers tarafından yapılan haberlere göre Android 12 ile beraber Google, depolama alanını optimize etmek için bir 'Hazırda Bekletme' özelliği sunmayı planlanıyor.

Android 12'nin bazı özellikleri daha ortaya çıktıAndroid 12'nin bazı özellikleri daha ortaya çıktı

Depolama yönetimi kolay bir hal alıyor

Google'ın bir sonraki işletim sisteminin çekirdeğini oluşturabilecek özellikleri belirleme arayışında olan XDA-Developers, Android Projesi'nde yapılan tüm değişiklikleri gerçek zamanlı olan listelemek için kullanılan Android Açık Kaynak Projesi'nde yapılan bir kod değişikliği fark edildi. Yakın zamanda gelmesi muhtemel olarak görülen özelliğin aktif olarak kullanılmayan uygulamalara yer açmak için halihazırda bekletme durumuna getirecek gibi görünüyor. Kod açıklamasında bu özellik: "Uygulamanın hazırda bekletme durumunu yönetiyor. Uygulamaların aktif olarak kullanılmadığı zamanlarda depolama için optimize edilebilecekleri anlamına geliyor." olarak tanımlanıyor. Söz konusu bu özelliğin otomatik bir şekilde mi etkin olacağı yoksa kullanıcı tarafından mı kontrol edileceği gibi ek detaylar ise şu an için bilinmiyor. Konuyla ilgili olarak son ortaya çıkan raporlara göre ilk Android 12 Geliştirici Önizleme sürümü yaklaşık bir ay sonra kullanıma sunulacak.


Oyun modu özelliği Android 12'yle heyecanlandırıyorOyun modu özelliği Android 12'yle heyecanlandırıyor
Android 12 geliştirici betasından yeni özellikler belli olduAndroid 12 geliştirici betasından yeni özellikler belli oldu
Android 12 güncellemesi alması beklenen akıllı telefonlarAndroid 12 güncellemesi alması beklenen akıllı telefonlar

PAYLAŞ