Android 12 ile beraber işletim sistemi kontrolü artıyor - Haberler - indir.com

Android 12 ile beraber işletim sistemi kontrolü artıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-26 18:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

XDA Developers tarafından yeni yayınlanan bilgilere göre Google, Android 12 işletim sistemi ile beraber ART’yi bir Mainline modülüne dönüştürecek. Bu sayede ise Google’ın işletim sistemi üzerindeki kontrolü daha da artmış olacak. Android işletim sisteminde uygulamaların bayt kodunu yerel komutlara çeviren bir uygulama çalıştırma sistemi olan Android Runtime yada ART’nin güncellenebilmesi için mevcut olan Google’ın Android işletim sistemi için bir oTA güncellemesi yayınlanması gerekiyor. Bu noktada ise güncellemelerin modellere ulaşmasının kontrolü üreticilerinde elinde oluyor. Ancak Android 12 ile beraber bu durumun tamamen değişmesi bekleniyor. Bir XDA geliştiricisi luca020400 tarafından yapılan bir keşife göre Google, Android 12 ile beraber ART’yi bir Mainline modülü haline getirmeyi hedefliyor.

Buna göre ise Google, Android 12 ile beraber cihaz üreticilerinin Google imzalı bir ART modülünü modellerine ön yüklü bir şekilde kullanmasını zorunlu yapabilir. Bu noktada ise Google, ART’yi üreticilerden bağımsız bir şekilde güncelleyip bu güncellemeyi tüm cihazlara sunabilecek.

Açılmayan Android telefon nasıl yedeklenir?Açılmayan Android telefon nasıl yedeklenir?

Android 12 ile beraber kontrol artabilir

Google’ın sahip olduğu dünyanın en popüler ve en fazla kullanıcıya sahip olan işletim sistemi Android, geliştirilmeye devam ediliyor. Google’ın sistemi üzerinde daha fazla kontrol sahibi olacak olmasının olumlu yada olumsuz olmaları her geliştiriciye göre değişkenlik gösterebilir. Ancak yine de Google tarafından kontrol edilen ve güncellenen bu ekosistem genelde tutarlı bir ART olması, çoğu geliştiricinin işine gelecek bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca Google, Android güncellemelerinin daha hızlı yayınlanması için Project Treble servisini de yayın hayatına sokmuş ve bu projesi ile beraber ise telefon üreticilerinin yapacağı özelleştirmeler ile Android sistemindeki çekirdeğin birbirnden ayrılarak üretici markaların daha hızlı güncelleme sunabilmesine imkan tanınacak. Bakalım bu yeni sistem ve servisler ne derece etkili olacak göreceğiz.  


WhatsApp'ın Android sürümüne yeni özellikler geliyorWhatsApp'ın Android sürümüne yeni özellikler geliyor
Android 11 güncellemesi alacak Xiaomi telefonlarıAndroid 11 güncellemesi alacak Xiaomi telefonları

PAYLAŞ