Android 12 ile akıllı telefonları kış uykusuna yatırma özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Android 12 ile akıllı telefonları kış uykusuna yatırma özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-13 23:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Arama motoru devi Google’ın sahip olduğu popüler işletim sistemi Android’in AOSP kodlarında yer alan bazı detaylarına göre Android 12 ile beraber yepyeni özellikler geleceği belli oldu. Bu özelliklerden dikkat çekenin ise uzun süre kullanılmayan uygulamalar için kış uykusuna yatırılacak ve dosyaları sıkıştırma özellikleri geliyor. Bu yeni özellik ile depolama alanında tasarruf edilmesi hedefliyor. Günümüz orta ve üst seviye akıllı telefon modeller için 128 GB dahili depolamanın standart olduğunu söyleyebiliriz. Dünya genelinde hala 32 ve 64 GB depolama alanına sahip modellerin de yoğun olduğunu belirtelim.  Akıllı telefonların hafızası ise hafıza kartı yeri olmadığı sürece artırılamıyor. Uygulama boyutları ise her geçen güncelleme ile beraber daha da şişmeye devam ediyor.

XDA Developers kaynaklı paylaşıma göre Android AOSP kodlarında keşfedilene göre Google uygulama dosya boyutlarının şişmesine önlem olarak Android 12’de önemli bir yenilik sunacak. Artık uzun süre kullanılmayan uygulamalar, kış uykusu moduna geçecek.

Android 11 güncellemesi alacak Motorola telefonlarıAndroid 11 güncellemesi alacak Motorola telefonları

Android 12 ile uygulamalar kış uykusuna yatabilecek

Keşfedilen kodlara göre Android 12’de bir uygulama uzun süre kullanılmadığı zaman işletim sistemi uygulamayı otomatik olarak durduracak. Dosyaların kullanımını hazır olacak şekilde sıkıştıracak ve bu sayede uygulamanın kapladığı alan küçülmüş olacak. Henüz Android 12 geliştirici önizleme sürümü resmi olarak yayında olmadığı için böyle bir özellik deneyimlenebilmiş değil. Ancak böyle bir özelliğin özellikle küçük depolamalı cihazlar için oldukça faydalı olması bekleniyor.


Android telefonlarda olması gereken 7 özellikAndroid telefonlarda olması gereken 7 özellik

PAYLAŞ