Android 12 için ilginç “alternatif uygulama marketi” açıklaması geldi - Haberler - indir.com

Android 12 için ilginç “alternatif uygulama marketi” açıklaması geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-29 15:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın önümüzdeki yıl sunacağı Android 12 işletim sistemi ile alakalı detaylar gelmeye başladı. Buna göre Google, Android 12 ile beraber üçüncü parti uygulama mağazalarının kullanımını daha kolay hale getirecek. Şirket, diğer yandan Play Store kurallarına uymayan uygulamalara karşı da sert önlemler almaya başlıyor. Mobil alamda oldukça büyük bir kitleye sahip olan iki işletim sistemi bulunuyor. Android ve iOS olarak gördüğümüz bu sürümler her geçen yıl birçok yeni özellik ile kullanıcılara sunuluyor. Bunlardan birisi olan Android’in geliştiricisi Google ise yeni Android 12 ile beraber üçüncü parti uygulama mağazalarına izin verecek.

Android sistemine F Droid gibi yada Huawei’nin sahip olduğu App Gallery gibi farklı uygulama mağazaları da kurulabilecek. iOS tarafına baktığımızda ise tek seçenek olarak App Store’u görüyoruz. Google bu noktada bir atak gerçekleştirerek yeni sürümde diğer uygulama mağazalarının kullanımını kolay bir hale getirecek.

Instagram Android uygulaması güvenlik açığı ile gündemdeInstagram Android uygulaması güvenlik açığı ile gündemde

Android 12 ile beraber uygulama mağaza desteği geliyor

Önümüzdeki kullanıcılara sunulacak olan bu yeni işletim sisteminde farklı uygulama mağazalarının kullanımı daha kolay olacak. Google’ın uygulama içi satın alım için faturalandırma özelliğinden kaçmaya çalışan uygulamaların ise daha fazla üstüne gideceği açıklanıyor. Google ve Apple’ın en çok eleştirdiği noktalardan biri olan uygulama geliştiricilerinden alınan %30’luk kesinti noktasında ise Google bir hamle yaptığı gözüküyor. Şirket, geliştiricilerin Play Store’u kullanmak zorunda olmadığını belirtiyor. Ancak uygulamanın Play Store’a yüklenmesi durumunda ise Google Play’in faturalandırma sistemini kullanması zorunlu oluyor.

Teknoloji devi, bunun yeni olmadığını ve Play Store’dan uygulama satan geliştiricilerin büyük bir çoğunluğunun halihazırda yer alan Google Play’in faturalandırmasını kullandığını belirtiyor. Şirket, diğer yandan 30 Eylül 2021’den itibaren gerekliliğe uymayanlar için daha sert yaptırımlar olacağını belirtiyor. Ayrıca Google Play Store’da yer alan uygulamalara yapılan faturalandırma noktasında ise kendi politikasını savunuyor. Şirket, geliştiricilerin ödeme için farklı kanallar kullanabileceğini, farklı ödeme seçenekleri sunabileceğini belirtiyor. Abonelik sistemi var ise bu ödemeyi Play Store dışından da yapabileceksiniz. Google bu durumu engellemeyecek ancak bu hizmetten uygulama içinden bahsedilmesini yasaklıyor. Bakalım Android 12 daha neler sunacak göreceğiz.  


Ön siparişe açılan PlayStation efsanesi Crash Bandicoot 4 detayları ve fiyatıÖn siparişe açılan PlayStation efsanesi Crash Bandicoot 4 detayları ve fiyatı
Çoğunlukla devlet kurumlarının kullandığı Windows XP'nin kaynak kodları internete sızdıÇoğunlukla devlet kurumlarının kullandığı Windows XP'nin kaynak kodları internete sızdı

PAYLAŞ