Android 12 için ekrandakileri kopyala özelliği yolda - Haberler - indir.com

Android 12 için ekrandakileri kopyala özelliği yolda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 16:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bugüne kadar Pixel akıllı cihazlarda yer alan kullanışlı özellikler, sonunda Android 12 kullanıcıları tarafından da erişilebilecek hale geldi. 

Android akıllı cihazların en kullanışlı özellikleri arasında yer alan ekrandakileri kopyalama özelliği, Pixel cihazlar var olan bir özellikti. Bazı akıllı cep telefon üreticileri akıllı cihazlarına söz konusu bu özelliği farklı isimlendirmeler ile sunsalar da özelliği artık Android cihazlarda global olarak yer alması gerekiyordu. Sonunda beklenen gerçekleşti ve Pixel kullanıcılarının beğendiği pek çok özellik, yakın zamanda içerisinde Android 12 ile tüm cihazlarda yerini alacak. 

Android 12 Beta 2 için detaylar açıklandı              Android 12 Beta 2 için detaylar açıklandı              

Android 12 için ekrandakini kopyala özelliği geliyor

Ekranlardaki öğeleri kopyalamaya yarayan özelliği tam olarak şu an için ismi yoktur. Özellik ile beraber herhangi bir uygulamadaki resim ya da yazı gibi öğeleri kolay bir şekilde panoya kopyalayabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse Instagram'da gezinirken bir fotoğrafın ekran görüntüsünü almak istediniz, bunu kırpmaya gerek kalmadan, ekrandakileri kopyalama özelliği ile fotoğrafı işaretleyerek anında panoya yerleştirebilirsiniz. 

Söz konusu bu özelliğin daha yararlı olabilen kullanım şekli ise ekrandaki yazıları kopyalamaktır. Her uygulama içerisinde yazılar kopyalanamayabiliyor. Hal böyle olunca Lens ile entegre bir şekilde çalışan ekrandakileri kopyalama özelliği ile yazıları hızla panoya aktarabiliyorsunuz. Herhangi bir uygulama içerisinde istediğiniz öğeleri kopyaladıktan sonra hızlı bir şekilde paylaşabilmeniz için ekranında altında seçenekler belirecektir. 

Söz konusu bu özellikler, esasında Google Lens'in kamera veya ekran görüntüleri seçerek yapabildiği işin ekran üzerinden hızla yapılabilmesidir. Lens'in kaliteli bir görsel ve metin tanımlama motoru vardır. Bu gücün bugüne kadar her uygulama içerisinde kullanılabilir şekilde olmaması şaşırtıcı bir durumdur. Şu ana kadar Pixel cihazlara yönelik olan özellik, Android 12’yi çalıştıran her akıllı cihazda kullanılabilecek. Android 12 şu an çok yeni olsa da çalıştıran cihazların sayısı da her geçen gün artıyor ve hızla artmaya da devam ediyor. 

 


Xiaomi, Redmi ve POCO için Android 12 tarihleri açıklandıXiaomi, Redmi ve POCO için Android 12 tarihleri açıklandı
Google, Android 12 için yeni oyun API'leri geliştiriyorGoogle, Android 12 için yeni oyun API'leri geliştiriyor
Android 12'de oyunlar indirmeden oynanabilecekAndroid 12'de oyunlar indirmeden oynanabilecek

PAYLAŞ