Android 12 hakkında bilinen tüm detaylar - Haberler - indir.com

Android 12 hakkında bilinen tüm detaylar

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 20:15:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın sahip olduğu işletim sistemi Android 11 ile beraber sohbet balonları, konuşma bildirimleri ve yerleşik ekran kaydedici gibi araç yenilikleri görmüştük. Ancak geliştirmelerin çoğunluğu arka planda olurken, tasarım olarak iOS 14’ün gerisinde kalmıştı. Ancak Android 12 ile bu yıl gösterişli bir giriş yaparak kullanıcıları heyecanlandırmayı başardı. Google tarafından Android tarihindeki en büyük tasarım değişikliği olarak ifade edilen Android 12, renk yeniden bir tasarım ile gelecek. Bu yeni işletim sistemi, bir Android Launcher’ına yada simge paketine gerek duymadan telefon ekranınızı dilediğiniz gibi özelleştirmenizi sağlayacak. Bununla beraber Android 12, Gizlilik Panosu, kaydırılabilir ekran görüntüleri, hızlı animasyonlar ve daha akıllı bildirimler gibi iyileştirmeler ile gelecek.

Android 12 hakkında bilinen detaylar

Tencent, oyunlardan 56 milyar TL kazandıTencent, oyunlardan 56 milyar TL kazandı

Dördüncü herkese açık genel beta, 11 Ağustos tarihinde yayınlandı ve geliştiriciler için uzun süredir beklenen “Platform Kararlılığını” sağlıyor. Geliştiriciler, uygulamaların son sürümde nasıl çalıştığını test etmek için beta sürümü kullanabilecekler. Android 12 beta sürümünü Şubat’ta ilk Android 12 geliştirici önizlemesini başlattı ve Mart ayında ise ikinci Android 12 Geliştirici Önizlemesi yayınlandı. Bu sürümler geliştiricilerin yeni işletim sistemindeki uygulamaları değiştirmeye başlaması için tasarlanmış oldu.

Android 12 betası Pixel 3 serisinden başlamış ve birçok üreticinin bazı modellerine gelmişti. Beta sürümü şu cihazlara yükleyebilirsiniz.

Pixel 3/3XL

One Plus 9

Pixel 3a/3a XL

OPPO Find X3 Pro

Pixel  4/4 XL

Vivo iQOO 7 Legend

Pixel 4a/4a 5G

Realme GT

Pixel 5

Nokia X20

Xiaomi Mi 11 Ultra

ASUS ZenFone 8

Xiaomi Mi 11

Sharp

Xiaomi Mi 11i (Mi 11X/Redmi K40 Pro)

Tecno Camon 17

Xiaomi Mi 11 Pro (Sadece Çin)

TCL 20 Pro 5G

OnePlus 9 Pro

ZTE Axon 30 5G Ultra

Android 12 çıkış tarihi

  • Android 8.0: 21 Ağustos 2017
  • Android 9: 6 Ağustos 2018
  • Android 10: 3 Eylül 2019
  • Android 11: 8 Eylül 2020

Google, Material You tasarımını görsel paradigma olarak isimlendiriyor. Android 12, telefonunuzu zevkinize göre kişiselleştirmeyi oldukça kolaylaştırıyor. Transformative geliştirmesi size özel bir renk paleti sunuyor ve arayüz renklerini kolay bir şekilde değiştirmenize olanak tanıyor. Renk çıkarma aracı, renkleri direkt olarak telefonunuzun duvar kağıdından alıyor ve bunları arayüzü uyguluyor. Google etkileşimleri daha eğlenceli hale getirmek için arayüz tasarımına animasyonlar ekledi. Diğer yandan şirket çekirdek sistem hizmetlerinin yüzde 22’ye kadar daha az kaynak kullandığını belirtiyor.


PayPal'in kripto para desteği resmiyet kazandıPayPal'in kripto para desteği resmiyet kazandı

PAYLAŞ