Android 12 geliştirici betasından yeni özellikler belli oldu - Haberler - indir.com

Android 12 geliştirici betasından yeni özellikler belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 14:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Android 12 işletim sistemi sürümü için resmi deneme süreci dün gece itibariyle başladı. İlk geliştirici betası kullanıma sunulurken, sürüme dair yeni özellikler ve detaylar da belli olmaya başladı. Android 12 işletim sistemi önizleme olarak da geçtiğimiz geliştirici sürümü ile Google’ın Pixel 3/3 XL, Pixel 3a/3a XL, Pixel 4/4 XL, Pixel 4a/4a 5G ve Pixel 5 modelleri için indirilmeye sunuldu. Bu sürüm ise daha önce belirtilene göre güvenlik, performans ve sezgisel olarak kullanım bölümlerine odaklanıyor. Bu sürüm hakkında bilgiler gelmeye devam ederken, son yeni keşiflere göre yeni işletim sistemi sayfalardan tam / uzun ekran görüntüsü almayı kolaylaştıracak.

Acil durum SOS butonuna güç tuşuna beş kere hızlı basma ile hızlı erişim sunulacak. Ekran görüntüsü aracından artık metin ve emoji ekleme imkanı da olacak. Birçok ufak tasarımsal değişikliklere sahip olurken, bildirimlerin bildirim bölümüne konulan buton ile hızlı bir şekilde sessize alınmasına imkan tanıyacak. Tek tuş ile tüm uygulamaların kamera ve mikrofon erişimi kapatılabilecek. Bu durum gizlilik için oldukça iyi gözükürken, sürüm hakkında nihai versiyon ile neler değişecek göreceğiz.

Android 12'nin bazı özellikleri daha ortaya çıktıAndroid 12'nin bazı özellikleri daha ortaya çıktı

Android 12 hakkında yeni detaylar

Bu söz konusu yeni özellikler Samsung, Xiaomi veya OPPO gibi şirketler tarafından direkt olarak kullanılmayabilir. Öyle ki şirketlerin kendi arayüzleri olduğu için temel Android sürümünde olan özellikler değişkenlik gösterebiliyor. Android 12’de bazı özelliklerin şirketler tarafından kaldırıldığı dahi görülebiliyor. Sürümde aktarılana göre belli durumlarda kullanım kolaylaşacak. Tam ekran izleme ve kullanıcı deneyimi geliştiriliyor. Tam ekran videolarda bir uygulamadan çıkma ve tek bir hareket ile bunu gerçekleştirme dahil ediliyor. Diğer yandan yeni sürümde telefonların titreşim motorları, uygulamada / oyunda çalan müzik ile beraber çalışabileceği belirtiliyor.

Ayrıca tek elle kullanım modu bu sürümde geliyor. İşletim sisteminde yerleşik olarak gelecek mod, büyük ekranları kontrol etmeyi oldukça kolaylaştıracak gibi duruyor. Yeni arayüzde “Material NEXT” adlı materyal tasarım dilinin bir sonraki seviyesini Google Android 12’de göreceğiz. PiP modunu da çok daha iyi hale getiriyor. Bakalım bu yeni sürüm ne gibi yenilikler sunacak göreceğiz.


Oyun modu özelliği Android 12'yle heyecanlandırıyorOyun modu özelliği Android 12'yle heyecanlandırıyor
iPhone 13, bazı Android özellikleri ile gelecekiPhone 13, bazı Android özellikleri ile gelecek

PAYLAŞ