Android 12 çıkış tarihi hakkında önemli bilgi - Haberler - indir.com

Android 12 çıkış tarihi hakkında önemli bilgi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-13 10:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android 12 beta 5 sonrası, hem işletim sistemi hem de çıkış tarihi hakkında önemli bilgiler sunuyor. Buna göre ise Android 12 özelliklerini görmek için daha fazla beklemeye gerek kalmayacak. 

Google söz konusu bu yeni işletim sitemi Android 12 için son hazırlık çalışmalarına başladı. Yeni Android için beşinci ve son beta sürümü 8 Eylül tarihinde kullanıcıların karşısına çıktı. Buna karşılık ise Google'ın yeni işletim sistemi güncelleme tarihi ise şu an için açıklanmadı. Fakat ortaya çıkan yeni bir belge Android 12 çıkış tarihi için daha fazla beklemek gerekmeyeceğini gösteriyor. Buna göre ise Google, Android 12 özellikleri ile heyecanlanan kullanıcıları daha fazla bekletmek niyetinde değildir.

Android 12 için ekrandakileri kopyala özelliği yoldaAndroid 12 için ekrandakileri kopyala özelliği yolda

Android 12 resmi çıkış tarihi hakkın yeni bilgi

Google, bir taraftan Android 12 için diğer bir açıdan ise amiral gemisi akıllı cep telefon piyasasına hazırladığı Pixel 6 serisine hazırlanıyor. XDA Developers Genel Yayın Yönetmeni Mishaal Rahman ise Android 12 çıkış tarihi ile ilgili önemli evraklar paylaşıldı. Popüler sosyal medya Twitter üzerinden yapıla paylaşımlarda yeni işletim sitemi güncellemesi adına 4 Ekim tarihi ortaya çıkıyor. Esasında bu tarih Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) kodlarının yayınlanma tarihidir. Rahman'ın da üzerinde durduğu konu ise Gooogle'ın kaynak kodlarını açıkladığı tarihin çoğu zaman Android sürümünün yayınlanma tarihi ile benzer olmasıdır. 

Bu bilgiye göre ise daha önce Android 9 Pie için kaynak kodları güncellemesinin kararlı sürümünün Pixel telefonlar için yayınlandığı 6 Ağustos 2018 tarihinde ortaya çıktı. Yine Android 10, 3 Eylül 2019‘da Pixel telefonlar için sunuldu. Google kısa bir süre sonra ise kaynak kodlarını geliştiriciler için sundu. Google'ın geçtiğimiz yıl içerisinde Android 11 kaynak kodlarını kararlı sürümden kısa süre sonra yayınlaması da oldukça önemlidir. 

Tüm bu denk düşen noktalar, Google’ın hem Pixel 6 ve Pixel 6 Pro tanıtımı, hem Android 12 çıkış tarih için Ekim başı ya da Eylül sonunu gösteriyor. Elbette ki 2018 yılından bu yana incelenen Google'ın bu yıl biraz lansman için geç kaldığı düşünülüyor. Fakat Pixel 6 serisi ve Android 12 özellikleri için beklenen süreye değecek gibi gözüküyor. Android 12 temel özellikleri açısından daha çok kullanıcı odakli bir tasarım dili ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Widget kullanımında duvar kağıtları ile tema özelliklerinin uyumuna kadar Google, Android 12 için önemli güncellemeler yaptı. 

Android 12 Beta 5 ile uyumlu cihazlar

Android 12 çıkış tarihinden önce ortaya çıkan beta 5 son sürüm yalnızca Pixel akıllı cep telefonlarda yer alıyor. Yine eğer yeni Android 4 Ekim tarihinde kullanıcıların karşısına çıkan ilk akıllı cihazlar modelleri de bu listede yer alacak. Pixel 6 ve Pixel 6 Pro kararlı sürüme sahip olan ilk iki model olacak.

Pixel 5a

Pixel 5

Pixel 4a (5G)

Pixel 4a

Pixel 4 XL

Pixel 4

Pixel 3a XL

Pixel 3a

Pixel 3 XL

Pixel 3


Android 12 hakkında bilinen tüm detaylarAndroid 12 hakkında bilinen tüm detaylar
Google Mesajlar, Android 12 ile yepyeni bir tasarıma geçiyorGoogle Mesajlar, Android 12 ile yepyeni bir tasarıma geçiyor
Android 12 ile Google Mesajlar'a yepyeni bir tasarım geliyorAndroid 12 ile Google Mesajlar'a yepyeni bir tasarım geliyor

PAYLAŞ