Android 11'le birlikte gelecek 117 yeni emojinin tamamı - Haberler - indir.com

Android 11'le birlikte gelecek 117 yeni emojinin tamamı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-11 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Android 11 sürümünün yayınlanması ile beraber yenilikleri belli olmaya başladı. Yeni sürüm ile beraber emoji kütüphanesine gelen 117 yeni emojinin eklendiği tespit edildi. Bu emojilerin bir bölümü, kullanıcı talepleri üzerine tasarlanmış durumda bazıları ise hayatımıza henüz yeni giriyor. Diğer yandan Google emoji ekibi, mevcut emojilerin de üzerinde bazı yenilikler yapmış durumda. Android ekosistemi şu sıralar, Google’ın geçtiğimiz günlerde dağıtmaya başladığı Android 11’in sunacağı yeniliklere odaklanmış durumda. Kullanıcılar, artık yavaş yavaş bu özelliklere sahip Android sürümlerine geçiş yapacaklar. Bu noktada Android 11 ile beraber gelecek olan yeni emojilerin 117 adet olduğu belli oldu.

Google’ın emoji ekibi tarafından yapılan emoji çalışmaları, Unicode Teknik Komisyonu tarafından onaylanarak Android 11 platformuna dahil edildi. Bir süre sonra Android 11 kullanmaya başlayacak olan tüm kullanıcılar, artık bu yeni emojileri kullanabilecekler.

Android 11 alacak Samsung akıllı telefon modelleri belli olduAndroid 11 alacak Samsung akıllı telefon modelleri belli oldu

Android 11 ile gelecek 117 yeni emoji belli oldu

Google emoji ekibinin çalışmalarına baktığımız zaman, bir süredir istenen ağlarken gülme emojisinin artık geldiği gözüküyor. Diğer yandan kullanıcı talepleri içinde yer alan el hareketi de Android 11 ile beraber kullanıcılara geliyor. Sadece bunlarla kalmayıp geliştirici ekip, bebek emziren insan, yeni bir kalp, Ninja, akciğer, damat ve gelin gibi emojiler de oluşturmuş durumda. Diğer yandan Google, Android 11 için sadece emojiler sunmadı. Ekip, mevcut olarak bulunan emojilerin de düzenlemesini gerçekleştirdi. Bu sayede emojiler Android 11 ile beraber daha şık bir görünüme sahip durumda.

Emoji oluşturan şirketler arasında sadece Google veya Apple gibi şirketler olmuyor. Unicode Teknik Komisyonu, herhangi bir kullanıcı tarafından tasarlanmış olan emojiler onay sürecine dahil ediliyor. Bu noktada birçok piyasada yer alan emojiler Unicode Teknik Komisyonundan geçiyor.


İşinize yarayacak en iyi Android 11 özellikleriİşinize yarayacak en iyi Android 11 özellikleri
Huawei iddialı! HarmonyOS Android yeteneklerinin çoğunu taşıyorHuawei iddialı! HarmonyOS Android yeteneklerinin çoğunu taşıyor

PAYLAŞ