Android 11'in ikinci önizleme sürümü yayınlandı! - Haberler - indir.com

Android 11'in ikinci önizleme sürümü yayınlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 20:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Günümüzde akıllı telefonların bel kemiği olan Android işletim sistemi günden güne gelişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene Eylül ayında yayınladığı Adroid 10 sürümüyle işletim sisteminin özelliklerini arttıran Google, önümüzdeki sene kullanıma sulanacak Android 11’in ikinci geliştirici önizlemesini yayınladı.

Google’ın yayınladığı Android 11’üm ikinci önizleme sürümünde  “Airdrop” benzeri dosya paylaşım özelliği dikkat çekti. 9to5Google tarafından keşfedilene göre yayınlanan sürümün notları içerisinde “Fast Share” adında bir özellik bulunuyor. Özellikle ilgili olarak açıklamalı raporda da Pixel 4 cihazı arasında aktarım yaparken işlem “Alıcı transfer başarısız uyarısı” verse bile dosyayı başarıyla aktardığı anlatılmış.

Android 11 geliştirici sürümü çıktıAndroid 11 geliştirici sürümü çıktı

XDA Developers tarafından ortaya çıkarılan söylentilere göre de “Fast Share” adındaki bu özellik 2019 ortalarında “Nearby Sharing” adıyla anılan özellikmiş. Ancak bu durum her durumda Andoid 11 işletim sistemiyle birlikte Google’ın Andoid kullanıcılarına çok daha hızlı veri aktarımı yapabilecekleri bir sistem sunacağını gösteriyor. Veri aktarım hızı konusunda sadece Bluetooth hızıyla sınırlı kalmayacak olan şirket video gibi büyük dosyaların internet kullanmadan gönderilmesini sağlayacak olan yeni sürümün Eylül ayında kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Android 11 hakkında bilinmesi gereken ve merak edilen her şey

Android 11'in ikinci betasında yer alan özellikler;

5G durum kontrolü yapabilme

Şimdilik kullanıcıların  belirli bölgelerde kullanabildikleri 5G teknolojisi ilerde tüm akıllı telefonlarda bir standart  haline gelecek. Bu yeni özellik kullanıcılara bağlantı bandını belirleyebilme 5G bağlantısını açıp kapatabilme imkanı tanıyacak

Menteşe açılarının özelleştirilebilmesi

 Andorid 11'le sunduğu bir API yardımıyla geliştiricilerin özelleştirilebilen deneyimler sunmasını sağlayacak.  Andorid 11'le bir API yardımıyla geliştiricilerin özelleştirilebilen deneyimler sunmasını sağlanacak.

Daha iyi bir depolama yönetimi

Android akıllı telefonların en büyük sorunlarından biri olan depolama sorunu yeni sürümle birlikte daha az sorun çıkaracak şekilde iyileştirilecek. Ön belleğe alınan dosyaların kontrolüyle cihazlar daha iyi bir performansa sahip olacak.

Yukarı aşağı geçişler

Yeni sürümde kullanıcıları bekleyen bir yenilik de telefonların klavye yapısı ile ilgili. Artık kullanıcılar klavyelerini yukarı aşağı kaydırarak ekranda istedikleri hakimiyete sahip olabilecekler.

Değişken ekran tazeleme oranları

Özellikle son bir senedir piyasaya sürülen yeni akıllı telefonlar farklı ekran tazeleme oranlarına sahipler. Buna bir çözüm getiren Google her uygulamada farklı tazeleme oranının ayarlanabilmesine olanak tanıyacak.

Yeniden başlatmada devam ettirme

Bildiğiniz üzere şuanda Android cihazlarda sürüm güncellemesi yapıp yeniden başlattığınızda ekran kilidini açmanız gerekiyor ve bu işlemle tüm hizmetler devreye sokuluyor. Ancak Android 11 sürümünde güncelleme sonrasında uygulamaların yeniden devreye girmesini cihaz kendi kendine yapacak.

Emülatörler için kamera desteği

Andoid 11'le birlikte kullanıcılar emülatörler aracılığıyla ön ya da kamera özelliklerini rahatlıkla kullanabilecekler.

Tek seferlik izinler

Android 11 işletim sistemiyle birlikte uygulamaların izinlerinin kontrolü tamamen kullanıcılarda olacak. Android kullanıcıları bu özellik sayesinde artık uygulamalara “Tek seferlik” izinler verebilecekler.


Android cihazlardaki iki aşamalı doğrulama uygulamaları risk altındaAndroid cihazlardaki iki aşamalı doğrulama uygulamaları risk altında

PAYLAŞ