Android 11'in hafifletilmiş sürümü Android 11 Go özellikleri - Haberler - indir.com

Android 11'in hafifletilmiş sürümü Android 11 Go özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-11 18:20:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google, Android 11′in daha düşük donanımlı cihazlara özel olarak geliştirdiği Android 11 Go sürümünü resmen duyurdu.

Google, özellikle düşük seviyedeki akıllı telefonlar için geliştirmiş olduğu hafifletilmiş işletim sistemi Android Go projesinin yeni üyesi Android 11 Go'nun tanıtımını yaptı. Bu işletim sistemi, telefonda stabil bir biçimde çalışabilmek için öyle üst seviye RAM ve işlemci özelliklerine ihtiyaç duymuyor. Bu bağlamda Android 11 GoAndroid 11′in getirdiği geliştirilmiş gizlilik özellikleri ve performans iyileştirmelerini, kullanılabilirliğinden ödün vermeksizin telefona yansıtabilecek.

İşinize yarayacak en iyi Android 11 özellikleriİşinize yarayacak en iyi Android 11 özellikleri

Android 11 Go’nun en iyi özelliği, elbette ki hafif olduğu için sadece 2 GB RAM ile performanslı bir şekilde çalışabilmesi. Aslında önceki sürüm olan Android 10 Go için 1.5 GB RAM yeterli oluyordu; ancak Google, bu sefer en az 2 GB RAM olması gerektiğini ifade ediyor.

Android 11 Go özellikleri

Android 11 Go’da, ana sürümün özelliklerinden hiçbir şey eksik değil. Örnek vermek gerekirse Google, Android 11′in en önemli yeniliklerinden birisi olan bildirim penceresinden tüm mesajlaşmaları kontrol etmeyi, Go’ya eklemeyi ihmal etmedi.

Bunlara ek olarak Android 11 Go sürümü, yine ana sürümdeki gelişmiş gizlilik özelliklerini de kaybetmiyor. Örnek olarak tek seferlik izinler sayesinde konum, mikrofon ve kamera gibi izinlerin sürekli olarak uygulamalar tarafından erişilmesini engelleyebilirsiniz. 

Bunun yanı sıra Android 11 Go’nun giriş seviyesi akıllı telefonlara getirdiği bir diğer yenilik ise hareketli gezinme özelliği olacak. Google'ın telefonda kullanıcıya daha fazla ekran alanı sunmak amacı ile geliştirmiş olduğu bu özellik, basit hareketler ile ana ekrana gitmek, farklı uygulamalar arasında geçiş yapmak ve geriye doğru gitmeyi mümkün hale getiriyor.

Ayrıca Google’ın Android Go’ya özel geliştirdiği uygulamaları da yine bu sürümde kasma, donma olmadan kullanabileceksiniz.

Android 10 Go’dan %20 daha hızlı

Google tarafından açıklanan bilgilere göre Android 11 Go, önceki nesil Android 10 Go'ya göre %20 daha hızlı çalışabiliyor. Aynı zamanda Android 11 Go'nun, kullanıcıya 270 MB ek bir RAM ve 900 MB da dahili hafıza sunacağı belirtiliyor. Bu söylemler, hafif sürüm olma iddiası taşıyan bir işletim sistemi için gerçekten çok önemli.

Bahsedilen bu oranlar normal bir telefon için düşünürsek bu çok düşük bir oran gibi gelebilir ama elbette giriş seviyesi bir akıllı telefon için arka planda birden fazla uygulama çalıştırmayı fazlasıyla kolaylaştıracaktır. Bakalım bu sürümü çalıştıran ilk akıllı telefonların sonbaharda piyasaya çıkmasıyla beraber, kullanım deneyimi bakımından da %20′lik hız gerçekten görülebilecek mi?


Huawei iddialı! HarmonyOS Android yeteneklerinin çoğunu taşıyorHuawei iddialı! HarmonyOS Android yeteneklerinin çoğunu taşıyor

PAYLAŞ