Android 11’de gelmesi beklenen 5 yeni özellik - Haberler - indir.com

Android 11’de gelmesi beklenen 5 yeni özellik

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-31 16:29:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere Eylül ayında Android’in uzun zamandır beklenen yeni sürümü Android 10 yayınlanmış ve işletim sistemi akıllı telefonlarda artık kullanılabilir bir hal kazanmıştı. Ancak Android 10 henüz yeni çıkmasına rağmen Andorid 11’le ilgili söylentiler ve tartışmalar gündeme gelmeye başladı. Peki yeni sürümde görülmesi beklenen özellikler ne?

Google 2019 senesinin Eylül ayında Android’in kararlı sürümü olan Android 10 işletim sistemini kullanıcılarla buluşturdu. Pek çok açıdan kullanıcılara yeni imkanlar tanıyarak cihazlarını daha kullanışlı hale getiren yeni işletim sistemi “Karanlık Mod” gibi pek çok yeni özelliği de beraberinde getirdi. Bunun yanı sıra Google yeni sürümle birlikte aldığı güvenlik önemleriyle de akıllı telefonları daha güvenli hale getirmeyi başararak büyük övgü gördü. Yeni sürümün yayınlanması ve yayılması Andorid 11’in nasıl özelliklere sahip olacağıyla ilgili tartışmaları da beraberinde getirdi.

Android’de uygulama güncellemeleri nasıl geri alınır?Android’de uygulama güncellemeleri nasıl geri alınır?

Bildiğiniz üzere yazılım devi Google Android sürümlerinin önizleme sürümlerini ilk olarak Mart ayında paylaşıyor. Buda demek oluyor ki şirket 2020 senesinde Andoid 11 sürümünü piyasaya sürecekse yeni sürümün nasıl özelliklere sahip olacağını görmek için sadece üç ay daha beklememiz gerekecek. Peki kullanıcılar yeni sürümde nasıl özellikler bekliyor? Sizin için en çok beklenen beş özelliği yayınladık;

Karanlık mod zamanlaması

Android 10’nun kullanıcılara sunduğu en önemli yeniliklerden biri sistem bazlı karanlık mod özelliği oldu. Bu sadece kullanıcılar artık karanlık mod’a tek bir tuşla geçiş yaparak cihazlarını daha siyah bir temayla kullanabiliyor ve karanlık mod tüm uygulamalarda geçerli oluyor. Bu kullanıcılar açısından büyük bir kolaylık olsa da uzmanlar karanlık mod özelliğinin hala bazı eksikleri olduğunu düşünüyor. Bu da “Karanlık mod zamanlaması”.

“Karanlık mod zamanlaması” kullanıcılara bu özelliği kullanmak için saatler belirleme imkanı tanıyacak ve bu sayede cihaz normal moduna belirlenen saatte geri dönecek. Bu özelliğin Android 11 sürümünde standart olarak entegre edilmesi bekleniyor.

Özelleştirilebilir hareketli navigasyon

Android 10 işletim sistemiyle birlikte gelen hareketli navgiasyon kullanıcılara pek çok açıdan iyi bir deneyim sunsa da, hareketli navgiasyonda geri dönmek için kullanıcıların ekranı soldan sağa ya da sağdan sola kaydırması gerekiyor. Yeni sürümde bu özelliği daha kolay bir kullanımda sunması beklenen Google’ın ekranın bir bölümünde geriye kaydırmak için kullanıcıya soru sorması beklenmekte. Bu sayede kullanıcılar ekranlarının hangi bölümünü kullanacaklarına kendileri karar verebilecekler.

Android 11 R uçak modu Bluetooth sesini kapatmayabilir

Ekran kaydedici

Bir çok akıllı telefon üreticisi cihazlarına ekran kaydetme özelliğini standart olarak eklese de bu özellik hala Android işletim sisteminin eksikleri arasında yer alıyor. Hatırlarsanız bu özellik Android 10 işletim sisteminin beta sürümünde bulunsa da kararlı güncelleme yayınlandıktan sonra kaldırıldığı fark edilmişti. Henüz sisteme entegre edilmeyen özelliğin ise Android 11 işletim sistemi ile birlikte kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Kaydırılabilir ekran görüntüsü

Bildiğiniz üzere Android işletim sistemi kullanıcılara ekran görüntüsü alma imkanı tanıyor. Ancak özellik sadece ekranın görünen kısmını kapsıyor. Eğer kullanıcılar uzun bir sayfanın ekran görüntüsünü almak istiyorlarsa tek tek uğraşmaları gerekiyor. Android 11 sürümü ile birlikte OnePlus ve Huawei arayüzünde olan kayan ekran özelliği ile tüm sayfaların otomatik olarak kaydedilmesini sağlayan özelliğin kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Android 11 video çekme programları için sınır ortadan kalkacak

Varsayılan güç özelliğinin düzenlenmesi

Android işeletim sisteminin eski sürümlerinde kullanıcılar tıkladıkları bağlantıları hem tarayıcı, hem de uygulama üzerinden açabiliyorsa hangisinden açmak istediğine dair bir soru yöneltiliyor ve “Sadece bir kere” ya da “Her zaman” seçenekleriyle seçim varsayılan haline getirilebiliyordu. Ancak Android 10 ile birlikte bu seçenek “Her zaman açmaya ayarlar” olarak değiştirilmiş ve seçenek kullanıcıları “Ayarlar” menüsüne yönlendirerek “Her zaman aç” seçeneğinin aktif hale getirilmesine zorluyordu. Birçok kullanıcı açısından gereksiz zaman kaybı olan bu özelliğin Android 11 sürümüyle birlikte düzeltilmesi bekleniyor.


Android güvenli mod nasıl açılır? Nasıl kapatılır?Android güvenli mod nasıl açılır? Nasıl kapatılır?
Android 10 alacak Xiaomi modelleriAndroid 10 alacak Xiaomi modelleri

PAYLAŞ