Android 11 VPN güncellemesi hayatı kolaylaştıracak - Haberler - indir.com

Android 11 VPN güncellemesi hayatı kolaylaştıracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-21 10:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Android’in en yeni sürüm işletim sistemi olan Android 11 ile beraber VPN bağlantıları, artık bildirimlerde daha önde ve ortada yer alacak. Bu sayede VPN yönetimi Android 11 ile daha iyi bir seviyeye geliyor diyebiliriz. Kullanıcıların çeşitli takip engeli ve gizliliği sağlamak adına VPN hizmetlerini sıkça kullanıyorlar. Google ise VPN yönetimini Android 11 ile beraber daha kolay bir hale getiriyor. Android 11 ile VPN bağlantısı kurulduğunda, akıllı telefon kullanıcılar ince bir şerit halinde bildirim görüyorlardı. Bu bildirim bir VPN bağlantısı gerçekleştiğini gösteriyordu. Bildirimin gri çerçevesi ise karanlık modda bir hayli rahatsız edici olabiliyordu.

Android 11 ile VPN düzeni

Huawei: Android yasağı bize zarar vermediHuawei: Android yasağı bize zarar vermedi

Android 11 ile beraber VPN bağlantılar artık bildirim sekmesinde önde ve ortada bulunacak. Gri kenarlıklar da kaldırılırken, “ Cihaz VPN’e bağlandı” ifadesi de “ Bu cihaz VPN’e bağlandı ” olarak değiştirilmiş durumda. Bir metine bastığınızda cihaz sizin hangi VPN’e bağlı olduğunuzu gösterecek. Bu noktada Android 11 kullanıcıları, VPN servislerinin ağ aktivitelerini e-postalar, uygulamalar ve internet siteleri dahil olmak üzere izleyebileceği noktasında bilgilendirilecek.

Çalıştığınız ve kullanım deneyiminize göre VPN kullanmanız gerekiyor ise Android’in hızlı ayarları ile hiç yorulmadan VPN bağlantısı yapabileceksiniz. Bu sayede uygulama açmadan bağlantılarınızı gerçekleştirebilmeniz de mümkün olacak. Bu özelliği aktif hale getirmek için bildirim çubuğunu, hızlı ayarlara erişebilecek kadar aşağı çekmeniz gerekiyor. Daha sonra ise hızlı ayarlarda küçük kalem ikonuna asarak düzenleme kısmına girin. Burada isteseniz bütün VPN uygulamalarına erişecek hızlı bir ayar veya belli bir uygulamaya erişecek özel bir ayar yapabilirsiniz. Telefonunuza hali hazırda yüklü olan bir VPN bulunuyor ise “Hızlı Bağlantı” karesini hızlı ayarlara dahil edebilirsiniz. Daha sonra ise bu düğmeye basarak bağlantı gerçekleştirebilirsiniz.


İlgili uygulamalar
Google Duo Android TV için geliyor!Google Duo Android TV için geliyor!
Microsoft, Project xCloud'u Android’de kullanıma sundu!Microsoft, Project xCloud'u Android’de kullanıma sundu!

PAYLAŞ