Android 11 video çekme programları için sınır ortadan kalkacak - Haberler - indir.com

Android 11 video çekme programları için sınır ortadan kalkacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-27 19:29:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google’ın yeni işletim sistemi sürümü Android 11 ile beraber sunması beklenilen bazı özellikler ortaya çıkmaya başladı. Android’in bu yeni sürümünün detayları her geçen gün artmaya devam ediyor. Ortaya çıkan yeni bir özellik ise Android 11 ile beraber video çekim tarafında önemli bir iyileştirme ve yenilik olacak. Her geçen yıl akıllı telefonların kameralarının gelişmesi ile beraber çekimlerde özellikle düşük ışık ve yakınlaştırma performanslarında oldukça çağ atlatıldı diyebiliriz. Fotoğraf çekimlerinde her ne kadar çekim kaliteleri oldukça artmış olsa da, aynı şeyi video için söyleyemiyoruz. Ancak Google, Android geliştirmeleri ile beraber bu durumu daha iyi bir hale getirmeye devam ediyor.

Android 11, video çekme sınırını ortadan kaldıracak

%100 yerli mail hizmeti Turkcell YaaniMail yayınlandı, yerli olmadığı ortaya çıktı%100 yerli mail hizmeti Turkcell YaaniMail yayınlandı, yerli olmadığı ortaya çıktı

Yeni nesil neredeyse her akıllı telefonun dahili depolama alanları oldukça yüksek geliyor. Ayrıca 5G desteği ile beraber ise bağlantı hızları yükselen cihazlarda 4 GB sınırı bulunuyor. Kullanıcılar bu sınır yüzünden tek bir çekimde 4 GB’tan büyük video çekimleri gerçekleştiremiyorlar. Örnek görselde görebileceğiniz üzere 73 dakikalık bir video 7 parçaya bölünmüş durumda. Ancak yeni nesil Snapdragon 865 işlemcisi ile beraber bu durum değişecek ve böyle bir sınır olmayacak. Google ise 32 bit dosya boyutu sınırlandırmasını kaldırmak adına geliştirmelerini sürdürüyor.

64 bit dosya boyutu sistemine geçiş yapan şirket yeni bu sistemini 2020’de hayata geçirecek ve Android 11 Beta sürümünün Mart ayında ortaya çıkacağı da iddia ediliyor. Yeni Android sürümünün kararlı versiyonu ise 2020’nin Ağustos ayında piyasada olacak. Bu sayede Samsung ve Xiaomi gibi kullanıcıların 8K çözünürlüklü video kayıtları gerçekleştirme fırsatı da olacak. 4K döneminin kapanmaya başladığı yeni yıllarda bakalım üretici markalardan akıllı telefon kameralarında ne gibi yenilikler olacak göreceğiz.  


2019 üçüncü çeyrek akıllı telefon satışları açıklandı2019 üçüncü çeyrek akıllı telefon satışları açıklandı
Android 10 alacak Xiaomi modelleriAndroid 10 alacak Xiaomi modelleri

PAYLAŞ