Android 11' ve iOS 14'te olmasını beklediğimiz 9 iyileştirme - Haberler - indir.com

Android 11' ve iOS 14'te olmasını beklediğimiz 9 iyileştirme

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-03 18:59:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

2019 senesinde yayınlanan iOS ve Andorid’in son sürümleri tüm iyileştirmelere rağmen kullanıcı beklentilerini karşılamakta yetersiz kalırken 2020 senesinde kullanıcıya sunulması beklenen yeni sürümlerle ilgili beklentilerde epey artmış durumda.

Geçtiğimiz sene Apple ve Google tarafından yayınlanan iOS 13 ve Android 10 pek çok eleştiri almıştı. Kullanıcıların özellik bakımından beklentilerini karşılamayan son sürümler işletim sistemlerinin yeni sürümlerinden daha çok beklentiye girilmesine neden oldu. Peki 2020 senesinde yayınlanacak sürümlerde kullanıcıların beklentileri ne? İşte kullanıcılar tarafından beklenen 9 iyileştirme özelliği;

iOS 13.3 için kötü haber: Girmek var, çıkmak yok!iOS 13.3 için kötü haber: Girmek var, çıkmak yok!

1- Varsayılanı değiştirebilmek (iOS)

Bildiğiniz üzere iOS kapalı bir işletim sistemi olduğundan bu güne dek kullanıcıları yöneltmek istediği şekilde güncellemeler yayınlıyor. Birçok kullanıcı için bu bir sorun olmasa da, bacı kullanıcılar E-postalar, internet linkler, fotoğraflar gibi servisler için varsayılan uygulamaları ayarlayabilmek istiyor. Bu noktada farklı geçici çözümler olsa da Apple’ın kullanıcılara kendi uygulamalarını varsayılan olarak sunması iOS için hayal kırıklığına neden olduğundan iOS 14’le birlikte varsayılan seçmenin kullanıcıya bırakılması bekleniyor.

2- Daha iyi widget'lar (Android ve iOS)

Apple buna çözüm olarak “Bildirim Merkezi” ve iPad’lerin ana ekranında widgetler bulundururken Google bir süre önce bundan vazgeçmişti. Ancak kullanıcılar her iki sürümde de daha iyi widgetler bekliyor. Daha iyi tasarımlar ve daha sezgisel kısayollar…

Android 11’de gelmesi beklenen 5 yeni özellik

3- Daha akıllı bildirimler (Android ve iOS)

Bildirimler açısından iOS’ta Android’de çok yol katederek birçok meseleyi halletmiş olsa da kullanıcıların hala bazı şikayetleri mevcut. Çünkü ne yazık ki hala telefonların titremesine ya da çalmasına neden olan bildirimler konusunda tüm kontrol kullanıcıya ait değil. Özellikle de “Rahatsız Etmeyin” modunda her iki sürümde de ciddi iyileştirmeler yapılmalı.

4-Daha geniş kişiselleştirme seçenekleri (Android ve iOS)

Kişiselleştirme konusunda Android her zaman bir adım öndeydi. Çeşit çeşit açılış uygulamalarıyla kullanıcılarına cihazlarına ince ayarlar yapabilme imkanı tanıyan Android’in temlaştırma özelliğinde bir takım iyileştirmeler bekleniyor. Bunun yanı sıra iOS’unda uygulamaların simgesini standart haline gelen sütün ve sıralamalardan koparması da Android ile arayı kapatması için iyi bir başlangıç olabilir.

5- Yerleşik ekran kaydedebilme (Android)

iOS’ta hali hazırda bulunan bu özelliğin Android için son beta sürümünün denemelerine başlandı. 2020’de yayınlanması beklenen bu özelliğin pek çok Android kullanıcısını üçüncü parti uygulamalardan kurarak cihazı daha kullanışlı ve daha güvenli hale getireceği kesin.

6- Diğer cihazlarla daha iyi entegrasyon (Android ve iOS)

Kullandığımız cihazların bu noktada daha iyi çalışması gerektiği bir gerçek. Cihazlar arası senkronizasyonların daha gelişmiş ve daha kontrol edilebilir olması gerekiyor. Örneğin kullanıcıların bilgisayar ve telefon entegrasyonlarında çoklu bildirim ve medya kontrollerini ayarlamak için üçüncü parti uygulamalara mecbur kalmaması gerekli. Bu sorunun da yeni sürümde çözülmesi bekleniyor.

iOS 14 ile gelmesi beklenen özellikler

7- Always-on Display (iOS)

Yeni cihazlarında ne kadar gelişme kaydetse de Apple’ın pil ömrü açısından hala geride kaldığı aşikar. Bu konuda beklenen iyileştirmeler ise Apple Watch Series 5’te bulunan bazı Always-on Display teknolojilerinin iPhone’larda da sunulması.

8- Daha akıllı ana ekran (Android ve iOS)

iOS ve Android işletim sistemi gün içerisindeki saatlere göre kullanıcılara uygulamalar önerse de bu alanda hala iyileştirmeler yapılması gerekiyor.

9- Android için iMessage (Android)

iPhone kullanıcılarına özel olan mesajlaşma servisi iMessage’nin Android için de sunulması bekleniyor. Google bu konuda pek çok alternatif üretmeye çalışsa da başarısız olmuştu. Uçtan uca şifreleme konusunda sorunlar yaşayan Google’ın Anroid sürüm içinde iMessage servisini kullanıma sunması bekleniyor.


WhatsApp'ın iOS sürümüne 2 etkili özellik geliyorWhatsApp'ın iOS sürümüne 2 etkili özellik geliyor
Android 11 video çekme programları için sınır ortadan kalkacakAndroid 11 video çekme programları için sınır ortadan kalkacak

PAYLAŞ