Android 11 şifre kullanımını azaltacak - Haberler - indir.com

Android 11 şifre kullanımını azaltacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-11 18:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android 11 yeni özelliği ile şifre kullanımını her zamankinden daha da aza indiriyor. Google etkinliklerinde zaman zaman şifrelerin ne kadar can sıkıcı olduğu dile getiriliyor. Şifre kullanımını adım adım ortadan kaldırmayı hedefleyen yeniliklere bir yenisi daha ekleniyor. Android 11 ile gelecek olan Gboard, kullanıcıları büyük bir yükten kurtaracak gibi gözüküyor. 

Android 11 şifre kullanımını minimuma indiriyor

Android 9 ile atılan adımlar sayesinde internet siteslerine ödeme bilgisi ve açık adres gibi detayları eklemeye genellikle gerek kalmıyor. Android 11 ile bu özellik daha da gelişmiş hale getirecek ve aklımızda tutmanın zor olduğu bilgiler kayıt altında tutulacak. Kayıt altına alınan bilgilerin gerekli sitelerde klavye üzerinden rahatlıkla kullanılabilecektir. Konuyla ilgili olarak yayınlanan bazı ekran görüntülerinden Gboard'ın kullanıcılara sunacağı otomatik doldurma önerilerini görmek mümkün. 

Bazı Android 11 özellikleri yaygın olmayabilirBazı Android 11 özellikleri yaygın olmayabilir

Gboard'un kodlarında göründüğüne bakılırsa bu bilgiler sadece gerektiğinde klavye tarafından okunabilecek. Tarayıcının şifre olarak belirttiği yerlerde şifreyi, adres bilgisi olarak belirttiği yerlerde adresinizi kullanabileceksiniz. Bu da gizlilik endişelerini biraz olsun düşürüyor. Eğer bir Android 11 Beta kullanıcısı iseniz ve bu yenilikleri deneyimlemek istiyorsanız Gboard uygulamasını ve Chrome’u en son sürüme güncellemeniz gerekiyor. Bu güncellemeyi yaptıktan sonra yeni özellikleri deneyimleme şansını yakalayabilirsiniz.


Android 11 çıkış tarihi YouTube’da ortaya çıktıAndroid 11 çıkış tarihi YouTube’da ortaya çıktı
Android 11 Beta 2.5 güncellemesi yayımlandıAndroid 11 Beta 2.5 güncellemesi yayımlandı
Yayımlanan Android 11 Final Beta yenilikleri neler?Yayımlanan Android 11 Final Beta yenilikleri neler?

PAYLAŞ