Android 11 kamera uygulamasını seçme şansı sunmaması can sıkacak - Haberler - indir.com

Android 11 kamera uygulamasını seçme şansı sunmaması can sıkacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-20 18:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon pazarı yeni cihazların tanıtılması ile beraber hareketlenmeye devam ediyor. Her yeni cihaz kullanıcılar için bir heyecan oluştururken, yeni yazılım destekleri ve güncellemeleri de bu noktada merakla bekleniyor. Yazılım tarafından baktığımız zaman iOS 14 ve Android 11’in piyasaya sürülmesi merakla bekleniyor. iOS 14 şu sıralarda henüz geçtiğimiz gece Beta 5 sürümü yayınlanmıştı. Android 11’in ise kamera noktasında can sıkıcı bir detayı ortaya çıktı. Hali hazırda Android telefon yada tabletlerde üçüncü parti uygulama ile fotoğraf çekmek istediğiniz zaman fotoğrafı hangi uygulama ile çekmek istediğiniz soruluyor. Android’in yeni sürümünde böyle bir seçenek olmayacak.

Android 11 ile kamera seçimi olmayacak

Android 11 güncellemesi alacak ilk Samsung telefonlar belli olduAndroid 11 güncellemesi alacak ilk Samsung telefonlar belli oldu

Buna göre Gmail yada benzeri bir uygulamada kamera kullanarak karşı tarafa fotoğraf göndermek istediğinizde bunun için kamera butonuna basacaksınız. Telefonunuzda bulunan diğer kamera uygulamaları artık gösterilmeden var olan kamera uygulaması başlatılacak. Google bu kararın kullanıcı gizliliği ve güvenliği noktasında atıldığı belirtiliyor. Örnek bir senaryoda bir saldırgan tarafından telefona kötü amaçlı bir kamera uygulaması yüklenebileceği bu uygulama ile çekilen fotoğraf ve videoların karşı tarafa iletilebileceği belirtiliyor.

Fotoğraf yada videoya farklı bir uygulama ile çekmek istediğinizde çektikten sonra galeri üzerinden göndererek bu durumu çözebilirsiniz. Bu noktada Android 11’de herhangi bir uygulama ile fotoğraf yada video çekmek istediğinizde artık hangi uygulama kullanacağınız sorulmayacak. Bakalım bu hamle kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz.


Android 11 güncellemesi almayacak Xiaomi telefonlarAndroid 11 güncellemesi almayacak Xiaomi telefonlar
Amiral gemi modeli Realme X7'nin tanıtım tarihi açıklandıAmiral gemi modeli Realme X7'nin tanıtım tarihi açıklandı

PAYLAŞ