Android 11 hakkında bilinmesi gereken ve merak edilen her şey - Haberler - indir.com

Android 11 hakkında bilinmesi gereken ve merak edilen her şey

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-26 23:27:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren Android 11’in özellikleri ve çıkış tarihi ile ilgili bilgiler netleşmeye başladı.

Geçtiğimiz senenin Eylül ayında yayınlanan Android 10’la birlikte kullanıcılar pek çok yeni özelliğe kavuşmuştu. Android cihazları çok daha kullanılabilir bir hale getiren bu yeni yazılım güncellemesi pil tüketimini de gözle görülür bir farkla azaltmıştı.

Google'dan şaşırtan hata! Android 11'in geliştirici sayfası yayınlandı!Google'dan şaşırtan hata! Android 11'in geliştirici sayfası yayınlandı!

Android ekosistemini daha kullanışlı bir hale getirmek konusunda oldukça kararlı olan Google, ilerleyen aylarda kullanıma sunacağı Android 11’in geliştirici sürümünü geçtiğimiz haftalarda yayınladı. Bu özellik Android 11’in temel özelliklerini de gözler önüne serdi.

Dahili ekran kaydı

Android 11’le birlikte akıllı telefonlar iOS işletim sisteminde hali hazırda yıllardır kullanılan ekran kaydı özelliğine kavuşuyor.

Bildirim geçmişleri

Yeni sürümün kullanıcılara sunacağı en dikkat çeken yeniliklerden biri de “Bildirim geçmişi.” Bu özellik sayesinde artık Andorid kullanıcıları cihazlarında bildirim geçmişlerini kolayca kontrol edebilecekler.

Karanlık mod zamanlayıcı

Android 10 işletim sistemiyle birlikte hayatımıza dahil olan yerleşik “Karanlık mod” desteği Android 11 sürümüyle birlikte daha kullanışlı bir hale gelecek. Özellikte iyileştirmeler yapacak olan Google “Karanlık Mod “özelliğine Otomatik ve Özel olmak üzere iki farklı zamanlama seçeneği ekleyecek.

Sohbet baloncukları

Android 10 işletim sistemiyle gelen bir diğer özellik olan “Sohbet baloncukları”da yeni işletim sistemiyle birlikte daha kullanışlı bir hale geliyor. Bu özellik sayesinde mesajlaşma uygulamalarından gelen mesajlar baloncuk halinde görüntülenebiliyor ve erişim daha kolay hale geliyor. Android kullanıcılarının beğeniyle karşıladığı bu özellik yeni işletim sistemiyle birlikte yerleşik olarak gelecek.

Uygulama sabitleme

Android 11’le birlikte kullanıcılar uzun zamandır bekledikleri “Uygulama sabitleme” desteğine de kavuşacak.

Video çekerken bildirimleri sessize alma

Birçok kullanıcının en şikayetçi olduğu konulardan biri de video çekerken gelen sesli bildirimler. Bu durum kullanıcıların telefonlarını sessize almayı unuttuklarında pek de hoş olmayan bir sürprizle karşılaşmasına neden olsa da, Android 11 işletim sistemi bu sorunu tamamen ortadan kaldırıyor.

Tek seferlik izinler

Yeni işletim sistemiyle birlikte uygulamaların izinlerinin kapsamı da genişliyor. Artık Android cihazlarında kullanıcılar uygulamalara bir kereye mahsusluk izinler verebilecekler.

Android 11 geliştirici sürümü çıktı

Uçuş modunda Bluetooth açık kalabilecek

Android 11’in kullanıcılara sunduğu en büyük yeniliklerden biri de artık uçuş modunda kullanıcıların Bluetooth bağlantısını kullanmaya devam edebilecek olmaları. Bildiğiniz gibi son dönemlerde oldukça popüler olan kablosuz kulaklıklar cihazlara Bluetooth’la bağlanıyor. Ancak uçuş modunda kulaklıklar kullanılamaz hale geldiğinden kullanıcıların yolculuklarını keyifsiz bir hale getiriyordu. Yeni işletim sistemi bu sorunu da ortadan kaldırıyor.

Kaydırılabilir ekran görüntüsü

Hali hazırda Xiaomi gibi cihazlarda kullanılabilen bu özellik Android 11 işletim sistemiyle birlikte tüm Adroid cihazlara geliyor. Geliştirici sürümle kullanıma sunulmayan bu özellik sayesinde kullanıcılar ekran görüntüsü alırken ekranı kaydırabilecek ve görüntüyü tek bir kare içine sığdırabilecek.

Dokunmatik hassasiyeti artıyor

Android cihazlarda ekran koruyucuları nedeniyle zamanla dokunmatik hassasiyetinde azalma olabiliyor. Yeni sürümle bu soruna çözüm getiren Google kullanıcılara dokunmatik hassasiyetini arttırma imkanı sunacak.

Android 11 ne zaman çıkacak?

Yeni işletim sistemine birkaç özellik daha eklemesi beklenen Google Android 11 işletim sisteminin ne zaman çıkacağı konusunda herhangi bir açıklama yapmamış olsa da, şirketin yeni işletim sistemini Eylül ayında kullanıcılara sunması bekleniyor.

 


Android ve Windows 10'nu ortak çalıştırabilen ilk akıllı telefonAndroid ve Windows 10'nu ortak çalıştırabilen ilk akıllı telefon

PAYLAŞ