Android 11 güç menüsü sızdırıldı - Haberler - indir.com

Android 11 güç menüsü sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-02 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bu yılın son günlerine doğru sunulması beklenen Android 11 ile beraber akıllı telefonlarımıza bit takım yeni özelliklerde eklenecek. Söz konusu bu özellikler arasında Google'ın Pixel için geliştirdiği özel güç menüsü de olacak gibi gözüküyor. Android 10 ve daha önceki işletim sistemlerinden Google, güç menüsünün görünümü üzerinde sürekli olarak değişiklikler yapıyordu. Yeni Pixel cihazlarda ise söz konusu menüye eklenen yeni bir özellik olarak 'kartlar ve izinler' yer alıyor. Bu uygulama sayesinde kişiler son derece kolay bir şekilde akıllı cep telefonlarından ödeme yapabilecekler. 

Konuyla ilgili olarak görünüşe göre bu özellik ve akılı ev kontrolleri gibi yeni ek özellikler, Android 11 ile beraber diğer kullanıcıların hizmetine sunulacak. Bu sayede uygulama kalabalığı ile uğraşmak zorunda kalmadan, akıllı cep telefonlar üzerinden evlerinizi kontrol edebilecek ve finansal işlemlerinizi de gerçekleştirebileceksiniz. 

Android 11 hakkında bilinmesi gereken ve merak edilen her şeyAndroid 11 hakkında bilinmesi gereken ve merak edilen her şey

Google güç menüsünde yenilik yapıyor

Twitter’da Misaal Rahman hesabı üzerinden paylaşılan fotoğraflara göre Google, Android R ile birlikte tüm Android akıllı cep telefonlara oldukça gelişmiş bir güç menüsü sunacak. Bu sayede Pixel'lerde görüldüğü üzere bu özellikler herkes için aktif hale getirilmiş olacak. Bir diğer yandan ise bu özellik, Google tarafından kısıtlama olmayacak, genel olarak bir API şeklinde sunulacak. Yeni şirketler bu özelliği kendilerine göre şekillendirebilecek. Örnek vermek gerekirse Samsung isterse bu özelliği kendi telefonlarında Google Pay için değil, Samsung Pay için kullanabilecek.

Akıllı evleri kontrol etmek mümkün olacak

Android 11’in 'Cüzdana Hızlı Erişim' şeklinde adlandırabileceğimiz özelliğinin ardından güç menüsü altında bir de hızlı kontrol sekmesi yer alacak. Bu bölümde yer alan ayarlar ise, en azından dokümanlar kısmında gözüktüğü kadarıyla kişiselleştirme yapılabilecek. Hızlı kontroller adlı menüden akıllı evleri ve farklı akıllı ürünleri yönetmek mümkün olacak. Örnek görüntülerde de karşımıza çıkan termostat, ışık, kilitler ve hatta canlı kamera görüntüsü gibi özellikler de bu görüşü destekliyor.

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, söz konusu bu özelliklerin Android 11 işletim sistemine sahip olan tüm akıllı cihazlara gelmesinden yana. Yani şöyle ki bu özellik, gelecekte sadece Pixel cihazlara özel olmayacak. Aynı zamanda diğer elektronik üreticilerinin ve uygulamaların yeni özelliklere nasıl uyum sağlayacağını görmek son derece ilginç olabilir. 

 


Android 11'in ikinci önizleme sürümü yayınlandı!Android 11'in ikinci önizleme sürümü yayınlandı!
Android 11 geliştirici önizlemesi 2.1 güncellemesi yayınlandıAndroid 11 geliştirici önizlemesi 2.1 güncellemesi yayınlandı
Android 11'in herkese açık beta sürümünün yayım tarihi belli olduAndroid 11'in herkese açık beta sürümünün yayım tarihi belli oldu

PAYLAŞ