Android 11 geliştirici sürümü çıktı - Haberler - indir.com

Android 11 geliştirici sürümü çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-20 21:21:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google’dan sürpriz bir hamle geldi ve kısa bir süre önce Android 11 geliştirici sürümünü indirilmeye sundu. Android Pie işletim sisteminden Android Q sürümüne değil Android 10 sürümüne direkt geçen Google, 2020’nin ana Android sürümü olacak olan Android 11 için beklenen ilk resmi adımı attı. Buna göre yaz aylarında çıkacak olan sürüm normalde ilk geliştirici sürümünü mart ayında bekleniyordu. Bu yeni sürüm altyapı tarafında şuan için uygulama geliştiricilere yönelik özellikler barındırıyor. Son kullanıcı için ise özellikler tarafında 5G’de daha iyi bir bağlantı olacak. Sürüm ile beraber uygulamalar 5G’li cihazlarda daha yüksek hızlı bağlantı hızlarına erişebilecekler. Android 11’deki merakla beklenen tasarım değişikliğinin neler olacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak yeni nesil akıllı telefon tasarımlarına daha iyi bir destek sunacağı belirtiliyor. Bu kapsamda ekran deliği veya waterfall gibi ekranlar ile uyum sağlayabilecek.

Android 11 geliştirici sürümü yayınlandı

Bluetooth'da tespit edilen açık Android kullanıcılarının verilerini riske atıyor!Bluetooth'da tespit edilen açık Android kullanıcılarının verilerini riske atıyor!

Diğer yandan pazarda sayıları bir hayli artmaya devam eden katlanabilir akıllı telefonlar için de gelişmeler ve destekleri Android 11 ile beraber göreceğiz. Güvenlik noktasında ciddi altyapısal bir değişikliğe giden Google, özellikle konum tarafında yapılan değişiklik ile de öne çıkıyor. Artık kullanıcılar uygulamaların konum erişim izni için “sadece bu seferlik” komutunu gerçekleştirebiliyorlar. iOS tarafında da yer alan tek seferlik izinler benzerliği ile konum güvenliği artırılmış olacak. Android 11 ile beraber bildirim menüsünden mesajlaşma çok daha gelişmiş bir hal alacak. Diğer yandan birçok noktada Google Play Store üzerinden güncelleme alınacağı belirtiliyor. Bu sayede yeni özellikler için işletim sistemi güncellemelerine gerek kalmayacak ve Google Play Store üzerinden gerçekleşebilecek.

Android 11 ile beraber mobil ehliyetten koyu arayüz modunu zamana göre açıp kapatabilmeye kadar çeşitli özellikler yer alacak. Google Stadia servisinin performansını da artırmaya yönelik geliştirmeler sunan bu yeni sürüm uygulamaların erişmiş olduğu dosya miktarını da kısıtlıyor. Bu hamlenin özellikle veri güvenliği noktasında oldukça önemli olması belirtiliyor. Android 11 ile beraber HEIF gibi yeni formatlar için entegrasyon geliyor. Google yayınlamış olduğu Android 11 geliştirici sürümünü şuan için Pixel cihazlara sunuyor. Öyle ki bu noktada Pixel 2, Pixel 2XL, Pixel 3, 3XL, Pixel3a, 3aXL ve Pixel 4 / 4XL modelleri Android 11 geliştirici sürümüne destek verebilecek. Ülkemizde Pixel serisi akıllı telefonlar hala resmi olarak satılmazken, Android 11 beta sürümünü yakında diğer akıllı telefon markaları için de sunması bekleniyor.

 


Google'dan şaşırtan hata! Android 11'in geliştirici sayfası yayınlandı!Google'dan şaşırtan hata! Android 11'in geliştirici sayfası yayınlandı!
İndirirken oynama özelliği Android telefonlar için gelebilirİndirirken oynama özelliği Android telefonlar için gelebilir

PAYLAŞ