Android 11 geliştirici önizlemesi 2.1 güncellemesi yayınlandı - Haberler - indir.com

Android 11 geliştirici önizlemesi 2.1 güncellemesi yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-03 19:31:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, Android 11'in Geliştirici Ön İzlemesine yeni bir güncelleme yaptı. Yeni yapılan bu güncelleme ile beraber en çok karşılaşılan 5 sorun ve çözümü ele alındı. Bu sorunlar hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Lider isim Google, bu sabah Android 11 DP 2.1 güncellemesini yayınladı. Söz konusu bu güncellemenin asıl amacı ise kullanıcıların sık sık karşılaşmış oldukları sorunlara çözüm getirmek. Bugün itibariyle yayınlanmış olan bu küçük güncelleme, 18 Mart tarihinde yayınlanan ve bundan daha da önemlisi Geliştirici Ön İzlemesi 2'yi takip ediyor. Genel olarak Android 11'in yayınlanacağı Q3'den önce 6 adet büyük bir güncelleme yayınlaması da bekleniyor. 18 Mart tarihinde yayınlanan güncelleme bunlardan biri değildir. Güncelleme sürümün notlarında ise 5 adet sorun yer alıyor. 

Genel sorunlar

Google'dan şaşırtan hata! Android 11'in geliştirici sayfası yayınlandı!Google'dan şaşırtan hata! Android 11'in geliştirici sayfası yayınlandı!

-Son uygulamalara göz atarken bir öğe seçmek için uzun süreli basınca meydana gelen sorunun düzeltilmesi.

-Arka plan öğeleri henüz başlatılmadığı zaman, durum çubuğunda ortaya çıkan sorunun düzeltilmesi.

-Uygulamaları kaydırırken ve hareket ettirirken ortaya çıkan, atlanan karelere yol açan SystemUI'nin çok fazla WindowToken oluşturması sorununun düzeltilmesi

Uygulama sorunları

-Wear OS cihazı eşleştirmeye çalışırken ortaya çıkan Wear OS uygulamasıyla alakalı sorunun düzeltilmesi.

-Ayarlar uygulamasında arama çubuğuna dokunduktan sonra ortaya çıkan Ayarlar uygulamasıyla alakalı sorunun düzeltilmesi.

-Android 11 sistem görüntüleri Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a, ve Pixel 4 aileleriyle birlikte Android Emulator için de mevcut. DP 2.1 (RPP2.200227.014), şu anda resmi olarak sadece geliştiriciler için gözüküyor ve günlük kullanım için düzenlenmedi ancak, manüel olarak indirilebiliyor. 

Android 11'in genel sürümü ise henüz yayınlanmadı ve bu nedenle de güncellemenin sunduğu özellikler hakkında henüz çok fazla bilgi mevcut değildir. Şu an kadar konu hakkında ortaya çıkan haberler değerlendirilen ortaya çeşitli bilgiler çıkarılabiliyor. 

 


Android 11 geliştirici sürümü çıktıAndroid 11 geliştirici sürümü çıktı
Android 11 hakkında bilinmesi gereken ve merak edilen her şeyAndroid 11 hakkında bilinmesi gereken ve merak edilen her şey
Android 11'in ikinci önizleme sürümü yayınlandı!Android 11'in ikinci önizleme sürümü yayınlandı!

PAYLAŞ