Android 10'un öne çıkan 10 özelliği açıklandı - Haberler - indir.com

Android 10'un öne çıkan 10 özelliği açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-04 17:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android işletim sisteminin son sürümü olarak karşımıza çıkan Android 10, birçok önemli özellik ile beraber geldi. Kullanıcılar şu an için hangi özelliklerin en faydalı olduğunu deneyimleyerek anlamaya çalışsa da Google, kullanıcılar için en önemli gördüğü özelliklerin listesini kendi blogunda paylaştı. Teknoloji devi Google, geçtiğimiz günlerde Android'in yeni sürümü olan Android 10 ile ilgili bilinmesi gereken 10 önemli özelliği listeledi. Söz konusu blog yazısı mühendislik başkan yardımcısı Dave Burke tarafından kaleme alınmış olup, kullanıcıların aklına takılacak olan birçok konuya açıklık kavuşturacak türdendir. 

Birçok konuyu içine alan bu yazı içerisinde katlanabilir telefonları ve 5G teknolojisini de destekleyen bir işletim sistemi ortaya çıkardıklarından dile getiren Burke, gizlilik ve güvenlik açısından neredeyse tam olarak 50 adet özelliğin değiştiğini dile getiriyor. Android 10 güncellemesi ile beraber cihazları daha iyi bir koruma, daha şeffaf bir kullanım ve aynı zamanda kontrol sağlandığı belirtilen Burke, aşağıda yer alan özellikleri sıraladı.

Android Q (Android 10) Masaüstü Modunun Detayları Ortaya ÇıktıAndroid Q (Android 10) Masaüstü Modunun Detayları Ortaya Çıktı

Basit bir kullanım, akıllı ve yardımsever özellikler

- Smart Reply özelliği artık eylem özelliklerinde yer alacak. Herhangi biri size adresin ya da YouTube videosunun içerisinde yer alan bir mesaj gönderdiği zaman bu adresi Google Haritalar üzerinde açabilir ya da videoyu YouTube üzerinde de görüntüleyebilirsiniz. Bu konu hakkında kopyalama ve yapıştırma işlemlerine gerek yoktur. Bunun yanı sıra aynı zamanda Smart Reply artık birçok mesajlaşma uygulaması üzerinde de çalışacak. 

- Karanlık Tema özelliği ile beraber karanlık tarafı seçebilirsiniz. Şöyle ki tüm telefonunuz ya da Fotoğraflar ve Takvim gibi belirli uygulamalar içinde Karanlık Tema özelliğini seçebilirsiniz. Karanlık tema, göz sağlığınız için olduğu kadar cihazınızın pil sağlığı içinde önemlidir. 

- Yeni hareket navigasyonları sayesinde uçtan uca ekranın avantajlarından faydalanın. Basit kaydırma hareketleri sayesinde geri gitme işlemi yapabilir, ana ekrana geri dönebilir ve görevler arasında hızlı geçiş işlemleri yapabilirsiniz. Bu duruma alıştığınız anda navigasyon düğmelerine gerek kalmayacak. Düğmeleri kullanmadan da işlem yapabileceksiniz. 

Yeni gizlilik ve güvenlik özellikleri

- Android 10 güncellemesi ile beraber cihazınızın gizlilik ve güvenlik özellikleri konusunda da değişiklikler yapıldı. Konum hakkında verilerinizi sadece uygulamaları kullanırken paylaşma seçeneğinden faydalanabilirsiniz. Aktif bir şekilde kullanmadığınız bir uygulama konum bilgilerinize erişmek istediği taktirde size bildirim gönderilecek. Bu sayede konum bilgilerinizin paylaşılmaya devam edilmesi ya da edilmemesi sizin izninize bağlı olacak. 

- Akıllı cep telefonunuzun ayarlar kısmındaki Gizlilik menüsü içerisinde 'Web ve Uygulama Etkinlikleri' ve 'Reklam Ayarları' gibi önemli kontrolleri tek bir çatı altında bulabileceksiniz.

Teknoloji ve aile arasındaki dengeyi kurmak

- Cep telefonunuza gelen herhangi bir bildirimin size nerede ve ne zaman gönderileceği konusunda çok geniş sistemli bir kontrole sahip olacaksınız. Bildirimleri Sessiz olarak işaretlediğiniz anda bildirimler kilit ekranınızda görünmesin ya da herhangi bir ses çıkararak sizi rahatsız etmesin. Bu sayede sadece istediğiniz an bildirim alacaksınız. 

- Family Link özelliği, Dijital Denge uygulamalarının ayarları içerisinde, Android 9 ya da Android 10 kullanan her cihazın bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Akıllı cihaz kullanıcısı olan ebeveynler bu araçları kullanarak günlük cep telefonu kullanım zamanlarını, cihaz için uyku zamanı, belirli uygulamalar içerisinde zaman sınırı gibi birçok özelleştirme özelliklerini değerlendirebileceksiniz. 


Android'de tatlılar bitti yeni android sürümünün adı: Android 10Android'de tatlılar bitti yeni android sürümünün adı: Android 10
Android 10 çıkış tarihi belli olduAndroid 10 çıkış tarihi belli oldu
Android 10 temelli EMUI 10 alacak Huawei telefonlarAndroid 10 temelli EMUI 10 alacak Huawei telefonlar

PAYLAŞ