Android 10'da olmayan şaşırtıcı özellik - Haberler - indir.com

Android 10'da olmayan şaşırtıcı özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-09 20:04:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde Aplle, iOS 13'ü tanıtmıştı. Firmanın gerçekleştirmek istediği bazı özellikler test sürümlerinden kaldırıldı. Bu konuda bazı özelliklerin hiç bilinmiyorken, benzer bir strateji, Google tarafından Android 10 sürümünde uygulandı.

Android 10'un final sürümü geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Android 10 şan anlık sadece Google Pixel serisi telefonlar ve Essential Phone‘a yüklenebiliyor. Fakat diğer telefon üreticilerinin güncellemeyi kullanıcılarla ne zaman buluşturacağı henüz belli değil. Özellikle Pixel kullanıcıları için kullanışlı bazı özelliklere veda edildiği görüldü.

Android 10 açılış ekranı sorunu can sıkıyorAndroid 10 açılış ekranı sorunu can sıkıyor

Artık Parmak İzi Ekranı Açık Tutmuyor

Eski sürümlerde parmak izi okuyucuya dokunarak ekranın uyanık kalmasını sağlamaktı. Telefonunuzda herhangi bir makale okuyor veya ekranın açık kalmasını istiyorsanız, ekran yerine parmak izi okuyucuya ara ara dokunmak yeterli oluyordu. Zaten yıllardır bazı üreticiler ön kamera ile yüzü takip ederek ekrana bakıldığı sürece açık kalmasını sağlayan yöntemler uyguluyordu. Fakat, Pixel kullanıcıları bu yöntem ile ekranın sürekli açık kalmasını sağlayabiliyordu.

Google, tarafından bu özellik geri gelecek denilsede  henüz kesin bir şey konuşmak için erken gibi duruyor. Google'ın bu özelliği yeni sürümü olan Android 10'dan kaldırması önümüzdeki ay tanıtacağı Pixel 4’ün büyük etkisi olabilir. Google Pixel 4 ve Pixel 4 XL modellerinde fiziksel parmak izi okuyucu olmayacak.

Windows 10 Açılış Ekranı Sorunu

Google’ın merakla beklenen Andorid 10 sürümü yayınlandı. Şu anlık sadece Google Pixel serisi cihazlara yüklenebilen yeni sürüm ilerleyen zamanlarda diğer Android cihazlara sunulmaya başlanılacak. Android 10'da kullanıcılara yerleşik karanlık mod özelliğinden daha birçok farklılar sunuyor. Windows 10 açılış ekranı sorunuyla kullanıcılardan şikayet aldı. Google’ın OTA üzerinden dünya geleni için dağıtıma başladığı yeni güncellemesi Android 10 açılış ekranında kullanıcılara yaşattığı sorunla gündeme geldi. Bu durum Google’ın daha önceki Android sürümlerinde de yaşanmış kullanıcılar güncellemenin ardından açılış ekranında bir süre beklemek durumunda kalmıştı.

Andorid 10 sürümü için şikayet formunda Google Pixel ailesinin her modelini kullanan bir kullanıcı bulunuyordu. Buda sorunun cihazlarla ilgili değil yazılımla ilgili olduğunu ortaya seriyor. Konu hakkında henüz Google’dan bir açıklama gelmese de, Android 10 sürümünü yükleyecek olan kullanıcıların bu sorunla karşılaşmamak için deneyebilecekleri farklı yöntemleri sizlerle paylaşacağız.


Android kullanıcıları isyan etti, kaldırılan Spotify özelliği geri geliyorAndroid kullanıcıları isyan etti, kaldırılan Spotify özelliği geri geliyor
WhatsApp’a Android tarafında gelen sevindirici özellikWhatsApp’a Android tarafında gelen sevindirici özellik

PAYLAŞ