Android 10'da gizemli bir özellik keşfedildi - Haberler - indir.com

Android 10'da gizemli bir özellik keşfedildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-27 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın en yeni Android sürümü olan Android 10 işletim sistemine sahip olan Google Pixel akıllı telefonlarda yeni bir özellik keşfedildi. Bazı mesajlaşma uygulamalarından gelen bildirimler ile devreye giren bu özelliğin, direkt olarak hatırlatıcılar oluşturulması sağlanıyor. Android 10’un gizemli bir özelliği olarak ortaya çıkan bu özelliğin, daha geniş kullanıcı kitlelerine ulaşıp ulaşmayacağı henüz bilinmiyor. Google, Android ekosistemine yeni özellikler dahil etmeye devam ediyor. Birçok kullanıcı için hayat kurtarıcı olabilecek olan bu yeni özellik ile uygulamalar üzerinden direkt bir şekilde hatırlatıcılar oluşturulabiliyor. Bu özellik, Android 10 ile çalışan tüm akıllı telefonlarda kullanılamıyor. Öyle ki gelen bildirimler, özelliğin şuan için sadece Google Pixel akıllı telefonlarda çalıştığını gösteriyor.

Android 10’un bu yeni özelliği kullanılarak, Telegram veya WhatsApp gibi uygulamalardan gelen bazı mesajlar üzerinden direkt olarak hatırlatıcı oluşturulabiliyor. Ancak Google Mesajlar, Gmail yada Twitter’dan gelen iletiler de bu özellik kullanılamıyor.

Meizu modelleri için Android 10 kapalı Beta güncellemesi yayımlanmaya başladıMeizu modelleri için Android 10 kapalı Beta güncellemesi yayımlanmaya başladı

Android 10 ile kısayoldan hatırlatıcı oluşturulabilecek

Android’in bu yeni özelliği, oldukça ilginç bir çalışma sistemine sahip durumda. Öyle ki bu özellik gelen bir mesajda yapılması gereken bir işlevi algılayarak devreye giriyor. Google’ın bunu nasıl gerçekleştirdiği bilinmezken, bir kişi size WhatsApp üzerinden bir mesaj atıyor ve bir şey satın almanızı istiyor ise, bildirim panelinde bu alınması gereken ürün için Hatırlatıcı Oluştur butonu devreye giriyor. Hatırlatıcı Oluştur butonuna bastıktan sonra ise Google Keep veya Google Görevler uygulamasına yönlendiriliyorsunuz. Google Keep üzerinden bir hatırlatıcı oluşturan kullanıcı, belirli bir zaman oluşturarak hatırlatıcıyı kaydedebiliyor.

Şuan için sadece Android 10 cephesinde görülen bu özelliğin henüz tam olarak işlevsel olduğunu söyleyemeyiz. Akşam için bir randevu mesajı geldiğinde bu özellik devreye girmiyor. Ancak özelliğin test aşamasında olduğu düşünülerek, kararlı sürümde bu gibi sorunların olmaması bekleniyor.


Android TV'nin adı Google TV olarak mı değişiyor?Android TV'nin adı Google TV olarak mı değişiyor?
Android 10 alan yeni Samsung telefon ve tabletlerAndroid 10 alan yeni Samsung telefon ve tabletler

PAYLAŞ