Android 10 çıkış tarihi belli oldu - Haberler - indir.com

Android 10 çıkış tarihi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-27 10:35:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Google’ın Android cihazlara sunduğu en son güncelleme olan Android Q hatırlarsanız geçtiğimiz hafta Anroid 10 adını almıştı. Bir süredir sıklıkla konuşulan Android 10’nun kullanıcıya ne zaman dağıtılacağı da merak konusuydu ki yazılım devi şirket Android 10’nun çıkış tarihini gün itibariyle açıkladı. 

Android 10 için geri sayım başladı! 

Android Q'nun alışma süreci 3 günAndroid Q'nun alışma süreci 3 gün

Android Q (Android 10) ile Gelen Özellikler

Dünyanın yazılım devleri arasında olan Google geçtiğimiz hafta kullanıcılarına büyük bir sürpriz yapmıştı. Android Q’nun resmi adını Android 10 olarak açıklayan şirketin bu kararı neden aldığı da bilinmiyordu. Yazılım teknolojisinde 10 yıllık süreci tamamlamış olan Google öncesinde “Lolllipop, KitKat, Oreo” gibi kullanıcıların alışık olduğu tatlı isimlerini de kullanmıştı. Son olarak Android Q adını verdiği yazılımını Android 10 ismiyle değiştiren Google’ın son sürümü 3 Eylül tarihinden itibaren yayınlamaya başlayacağı öğrenildi. Tabi bu güncellemeyi tüm telefonlar aynı anda alamayacak. 

Şirket tarafından cihazların modeline göre dağıtılacak olan güncelleme ilk olarak Google’ın kendi ürettiği telefon olan Pixel serisi cihazlara gelecek. Son birkaç senedir uygun fiyatlı ve donanımsal açıdan daha yüksek giriş seviyesi Android telefonlar üretmeye de ağırlık veren Google’ın ürünleri Türkiye’de rağbet görmese de yurt dışında rağbet görüyor. 

Andorid 10’nu tüm cihazlara ne zaman sunulacak? 

Android Q Yayınlanmadan Test Edebileceksiniz

Google’ın son sürümü olan Android 10 içerdiği yeniliklerle oldukça ilgi çekici. Yeni teknolojiler deneyen şirket kullanıcıların artık istediklerine daha kolay ulaşabilmesini sağlamakla beraber Andorid 10 yerleşik karanlık mod gibi, genel olarak tüm yazılım tasarımını da değiştirecek özelliklere sahip.  

Google’ın yeni güncellemesinden diğer markaların cihazları ise yavaş yavaş faydalanmaya başlayacak. Google bu konuda hangi cihazların güncellemeyi daha erken alacağı konusunda bir açıklama yapmasa da, ilk olarak bu seneye damgasını vuran orta segment Android cihazlara getirileceği tahmin ediliyor. Güncelleme sistemini herkese açık ekosistemi ile hızlandıramayan Google’ın, yeni güncellemesini 2020 senenin sonu gibi tüm cihazlara getirmesi bekleniyor. 


GeForce Now şimdi Android için geliyorGeForce Now şimdi Android için geliyor
Android'de tatlılar bitti yeni android sürümünün adı: Android 10Android'de tatlılar bitti yeni android sürümünün adı: Android 10

PAYLAŞ