Android 10 açılış ekranı sorunu can sıkıyor - Haberler - indir.com

Android 10 açılış ekranı sorunu can sıkıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-05 19:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Google’ın merakla beklenen Andorid 10 sürümü yayınlandı. Şuan sadece Google Pixel serisi cihazlara yüklenebilen yeni sürüm ilerleyen zamanlarda diğer Android cihazlara dağıtılmaya başlanacak. Kullanıcılara yerleşik karanlık mod özelliğinden daha birçok farklılar sunan Android 10 açılış ekranı sorunuyla kullanıcılardan şikayet aldı.

Google’ın OTA üzerinden dünya geleni için dağıtıma başladığı yeni güncellemesi Android 10 açılış ekranında kullanıcılara yaşattığı sorunla gündeme geldi. Bu durum Google’ın daha önceki Android sürümlerinde de yaşanmış kullanıcılar güncellemenin ardından açılış ekranında bir süre beklemek durumunda kalmıştı.

Android güncellemelerine en hızlı uyum sağlayan marka hangisi?Android güncellemelerine en hızlı uyum sağlayan marka hangisi?

Android 10 açılış ekranında sorun yaşatıyor

Benzer bir sorun gün itibariyle Google forumlarında tartışılıyor. Kullanıcılar Android 10 sürümünü yükledikten sonra açılış ekranında en az yarım saat beklemek zorunda kaldıklarını belirtti. Bazı kullanıcılarda ise bu süre daha uzundu. 6 saate kadar bekleyen kullanıcıların olduğunun öğrenilmesi, henüz güncellemeyi indirmeyen kullanıcıları da karamsarlığa itti.

Android güncellemesi alacak telefonlar

Andorid 10 sürümü için şikayet formunda Google Pixel ailesinin her modelini kullanan bir kullanıcı bulunuyordu. Buda sorunun cihazlarla ilgili değil yazılımla ilgili olduğunu ortaya seriyor. Konu hakkında henüz Google’dan bir açıklama gelmese de, Android 10 sürümünü yükleyecek olan kullanıcıların bu sorunla karşılaşmamak için deneyebilecekleri farklı yöntemleri sizlerle paylaşacağız.

Açılış sorunu nasıl çözülür?

Cihazınıza Android 10 sürümünü indirmek için bilgisayardan yüklemeyi tercih edebilirsiniz. Google’ın internet sitesine girerek Android 10 fabrika ambalajlarını bilgisayarınıza yükledikten sonra, cihazı bilgisayarınıza bağlayarak hızlıca güncelleyebilir ve açılış ekranı sorununu atlatabilirsiniz. Ancak bu işlemin bazı cihazlarda dosyaların silinmesine de neden olabileceğinin altını çizmekte fayda var. Eğer güncellemeyi indirmek için bu yöntemi kullanacaksanız, öncesinde verilerinizi yedeklemenizi öneririz.

Android 10'un öne çıkan 10 özelliği açıklandı

Bir başka çözüm Pixel telefonunuzu kurtarma moduna alıp Android 9 Pie sürümüne dönüş yapmak. Google Pixel cihazlarda bu yöntemi deneyen birkaç kullanıcı yeniden Android 10 yüklendikten sonra açılış ekranında 30 dakika beklemek gerektiğini söylüyor. Bu nedenle cihazınız açılış ekranında kalırsa panik yapmamanızı ve beklemenizi tavsiye ederiz.

Yaşanan sorunla ilgili olarak Google’ın kısa zamanda bu sorunun çözümü için yeni bir yama yayınlaması bekleniyor. Henüz bu konu hakkında bir açıklama yapmayan şirketin sorunu çözüm evresinde olduğu düşünülüyor. Google Android 10 ile ilgili yeni bilgiler edindikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


Android 10 temelli EMUI 10 alacak Huawei telefonlarAndroid 10 temelli EMUI 10 alacak Huawei telefonlar
Android 10 resmi olarak dağıtılmaya başladıAndroid 10 resmi olarak dağıtılmaya başladı

PAYLAŞ