Anadolu Farm Kurucusu İçin Rekor Ceza İstendi - Haberler - indir.com

Anadolu Farm Kurucusu İçin Rekor Ceza İstendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 15:02:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde dolandırıcılık vurgunu yapan Çiftlik Bank oluşumundan sonra Kayseri’de kurulan Anadolu Farm girişimindeki yöneticiler için istenen cezalar belli oldu. Bu sistemin kurucusu olan İsa Karademir’e en az 1500 yıl hapis istendi. Yaklaşık olarak 1.5 yıl önce kurulan ve Çiftlik Bank benzeri bir işleyişe sahip olan Anadolu Farm, yaklaşık 90 milyon TL’lik bir vurgun gerçekleştirmişti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından banka hesaplarına bloke konulmasıyla başlanan olayda tüm ekip başarılı bir şekilde tutuklanmıştı. Kurucu olan İsa Karademir için istenen ceza ise belli oldu. Kurucu harici 4 kişinin yönetici olduğu toplamda 41 zanlının Anadolu Farm kapsamındaki istenen cezaları belli oldu.

Anadolu Farm cezaları netleşti

Çiftlik Bank'ın Tosununa 76 Bin Yıl Hapis İsteniyorÇiftlik Bank'ın Tosununa 76 Bin Yıl Hapis İsteniyor

Örgüt kurma, suç işleme, nitelikli dolandırıcılık ve suç kaynaklı mal varlığı gibi birçok iddiadan ötürü İsa Karademir için 1560 yıldan 3900 yıla kadar hapis cezası istendi. Kayseri 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen iddianame sonrasında davanın görülmesi bekleniyor. Sadece kurucu ile bitmeyip ekibi için ise de iddianame hazırlandı. Buna göre ise 3172 kişiye karşılık yapılan nitelikli dolandırıcılık suçundan ötürü bu yönetici isimlere istenen cezalar belli olmuş değil. Ancak hapis isteminin 4 haneli rakamlara sahip olacağı düşünülüyor.

En büyük vurgunu yapan Çiftlik Bank’ın kurucu isimleri hala yurt dışında kaçak olurken benzer bir oluşum olan Anadolu Farm, için istenen cezalar bu şekilde. Bakalım ilerleyen dönemlerde aynı cezaları Çiftlik Bank için görebilecek miyiz.


Çiftlik Banktan Sonra Şimdide Bu Çıktı : Anadolu FarmÇiftlik Banktan Sonra Şimdide Bu Çıktı : Anadolu Farm

PAYLAŞ