Yerli Üretim Logosu Otomobillere Geliyor


Yerli üretim logosu 2 Ekim tarihinden itibaren zorunlu olarak kullanılmaya başlandı. İlk olarak market ürünlerinde karşımıza çıkan yerli üretim logosu, otomotiv sektöründe de kullanılmaya başlanacak. Aslında Brisa otomobil lastikleri, yerli üretim logosunu kullanmaya başladı fakat henüz araçlarda logonun kullanımına rastlanmamıştı. Şimdi ise yerli üretim logosunu ilk defa kullanacak otomobiller belli oldu. 

Yerli üretim logosunu ilk kullanacak olan otomotiv markası Renault oldu. Türkiye'nin en çok kullanılan üç arabasına bakıldığında, Renault, Megane Sedan ve Clio HB modelleriyle ilk üçe ambargo koymuş durumda. Bu sebeple Türkiye otomotiv pazarının önemli aktörlerinden olan Renault'un, logoyu ilk kullanan marka olması oldukça yerinde bir karar olarak değerlendiriliyor. 

Renault'un En Çok Satan Modelleri Logoyu Kullanacak

Yerli üretim logosunu alacak olan Megane Sedan 2018'in ilk üç çeyrek raporuna bakıldığında 22 bin 522 satış rakamıyla ülkemizin en çok tercih edilen araba modeli kategorisinde ikinci sırayı alıyor. Clio HB ise 18.000 satış rakamıyla üçüncülük koltuğunda oturuyor. Renault'un Türkiye pazarındaki önemli modelleri arasında yer alan bu araçlar yerli üretim logosunu taşıyan ilk iki araç olmaya hazırlanıyor. Bu iki model Bursa'daki Oyak Renault fabrikalarında üretilecek, diğer marka ve modellerin de yakında yerli üretim logosu taşıması bekleniyor. 

Project CARS Renault Sport Tanıtım Videosu