Yeni iPhone bu kez kutusundan kulaklıkla çıkmayabilir


Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre iPhone 12 serisinin kutusundan kablolu olarak EarPods kulaklık çıkmayacak. Peki Apple'ın kutu içeriğinden kulaklığı çıkarmayı planlamasının nedeni ne?

TF Securities analisti Ming-Chi Kuo'nun son raporuna göre iPhone 12'nin kutusundan kablolu EarPods kulaklık çıkmayacak. Deneyimli analist, Apple'ın AirPods satışlarını artırmak için böyle bir yol izleyebileceğini söylüyor. 

Apple aynı zamanda kulaklık satışlarını artıracak farklı hamleler de yapacak. Şirketin AirPods fiyatlarında büyük indirimler sunulacağı bilgiler arasında yer alıyor. Kuo bu yılki AirPods satış tahminini güncelleyerek 80'den 93 milyon adete kadar çıkardı.

İlk iPhone'dan beri kulaklık sunuluyor

Apple, ilk iPhone'un piyasaya sürülmesinden bu zamana kadar kutu içeriğinde daimi olarak kablolu kulaklığa yer veriyor. Şirket iPhone 7 serisinin çıkışıyla birlikte akıllı telefonlarından 3.5 mm kulaklık girişini kaldırmıştı.

Bunun sonrasında kullanıcılar özel bir adaptör satın almak, Lightning konnektörlü EarPods kullanmak veya kablosuz kulaklığa para harcamak zorunda kaldı.

Gelen son bilgiler iPhone 12'nin gecikebileceğini gösteriyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle Eylül ayında gerçekleşmesi planlanan lansman Ekim ve hatta Kasım ayına ertelenebilir.