Yeni Google Analytics kurulumu nasıl yapılır?


Yeni Google Analytics 4 mülkünüzü yapılandırmayı tamamlamak için yazımızda yer alan bilgilerden faydalanabilirsiniz. Yeni bir Google Analytics 4 halihazırda oluşturmuş olan web sitesi ve uygulama sahiplerinin kullanması içindir. Sadece Universal Analytics mülkünüz varsa Universal Analytics mülkünüzde GA4 Kurulum Asistanı'nı nasıl kullanacağınızı öğrenin. Google Analytics 4 mülklerindeki Kurulum Asistanı, yeni hazırlanan mülkünüzden daha iyi bir şekilde yararlanmak adına uygulayabileceğiniz bir çok ayar ve özellik içerir. Bu ayarlar aşağıdaki gruplar halinde düzenlenmiştir:

Koleksiyon

Mülk Ayarları

Bağlantı oluşturma

Kitleler

Dönüşümler

Kullanıcı Yönetimi

Bu gruplarda yer alan ayarların veya özelliklerin her birini kullanmanıza gerek olmayabilir. Örneğin şunları kullanmasanız da olur;

- Etiket yükleme, zaten bir Universal Analytics mülkünüz varsa ve Google Analytics 4 mülkünüzü oluştururken mevcut gtag.js etiketlerinizi yeniden kullanabildiyseniz atlanabilir.

- BigQuery'ye bağla, ham etkinlikleri bu bulut veri ambarına aktarmanız gerekmiyorsa atlanabilir.

Mevcut Universal Analytics mülkleri olan kullanıcılar

Google Analytics 4 mülkünüze bağlı olan bir Universal Analytics mülkünüz varsa bu iki mülk arasında yapılandırma açısından süreklilik sağlamak için Kurulum Asistanı'nı kullanabilirsiniz. Burada eklemek gerekirse, Google Analytics 4 mülkünüzü geçmiş verilerle doldurulacak herhangi bir araç yoktur. Google Analytics 4 mülkünüz sadecemülk oluşturulduktan sonraki verileri toplar. Geçmiş verileri buşmak için Universal Analytics mülkünüze gidin. Universal Analytics mülkünüzün adı "Örnek mülk" ise Google Analytics 4 mülkünüzün adı "Örnek mülk (12345678)" olur. Burada 12345678, mülk numarasıdır.

Kurulum Asistanı'nı bulma

  1. Analytics'te oturum açın.
  2. Google Analytics 4 mülkünüze gidin.
  3. Yönetici'yi tıklayın.
  4. Mülk sütununda Kurulum Asistanı'nı tıklayın.
  5. Her satırda:
    • Ayar hakkında daha ayrıntılı bilgiler içeren yeni bir tarayıcı sekmesi açmak için Daha fazla bilgi'yi tıklayın.
    • Ayarı yapılandırabileceğiniz belirli Yönetici sayfasına gitmek için  simgesini tıklayın.

Şu an için, Kurulum Asistanı tamamladığınız yapılandırma adımlarını size sunmaz. Fakat, verilerin yeni Google Analytics 4 mülkünüzde toplandığını doğrulamak için Gerçek zamanlı raporu kullanabilirsiniz. Ayrı bir tarayıcı sekmesinde veya penceresinde web sitenize gidin. Gerçek zamanlı raporda etkinlik görmeniz gerekir. Verilerin yeni Google Analytics 4 mülkünüzde görünmeye başlaması 30 dakikayı bulabilir. İşlemleri bu şekilde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.