Yemeksepetine 3 milyon lira ceza!


Geçtiğimiz günlerde 21 milyonu aşkın müşterinin kişisel bilgilerinin çalındığı Yemeksepeti'ne Türkiye'deki en üst sınırdan ceza veriliyor. Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun "veri güvenliği"ne dair yükümlülükleri yerine getirmek adına Yemesepeti'ne 2 milyon milyon lira ceza kesileceği aktarıldı. BTK'dan siber güvenlikle ilgili olarak tedbir alınmadığı için 1 milyon lira ceza kesmeyi planlıyor. 

21 milyon Yemek Sepeti kullanıcısının verisinin ele geçirildiği ihmalini soruşturan Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) Yemeksepeti platformunda kayıtlı olan telefon numarası, e-posta adresi, adres bilgisi, açık olarak görülemeyen SHA-256 algoritması yardımıyla gizlenmiş olan giriş şifreleri yer aldığı tespit edilirken, ödeme sistemleri ile ilgili olarak kredi kartlarıyla ilgili olarak şüpheli bir durum olup olmadığı üzerine araştırmalar yapılıyor.

Yemeksepetine en üst limitten ceza

Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre Türkiye'nin son zamanlarda maruz kaldığı en önemli siber saldırıyı gerçekleştirilen Yemeksepeti adlı platforma en üst limitten ceza kesilmesi düşünülüyor. Hem söz konusu bu ihlali geç bildiren hem de 21 milyondan fazla kişinin verilerinin çalınması durumuyla karşı karşıya kalan uygulama için KVKK'nın veri güvenliğiyle ilgili olarak yükümlülüğe aykırılıktan 2 milyon lira, BTK'nın ise siber güvenlik ile ilgili gerekli olan tedbirlerin alınmaması sebebiyle 1 milyon lira ceza kesmeyi planladığı dile getirildi.  Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor.