Xiaomi Mi 10 ailesinin global tanıtımı ertelendi!


Mobil Dünya Kongresi 2020 etkinliğinin Corana virüsünden ötürü iptal edilmesi ile beraber şirketlerin de tanıtımları iptal olmaya devam ediyor. Şimdi ise Xiaomi şirketinin Xiaomi Mi 10 serisinin global tanıtımı gerçekleştireceği etkinlik ertelendi. Çin’de insanları öldüren bir virüs olan Kovid-19  virüs salgını, her alanı etkilemeye devam ediyor. Şimdi ise teknoloji severlerin merakla beklemiş olduğu MWC 2020 etkinliği iptal edildi. Bu iptal durumu ile beraber birçok akıllı telefon şirketinin tanıtımları ertelenmiş veya gecikmiş oldu. DxOMark listelerinde dikkat çeken yeni amiral gemisi Mi 10 ve Mi 10 Pro modelleri dün gerçekleştirilen etkinlik ile beraber resmi olarak tanıtılmıştı. Ancak fiziksel olarak globale duyurulacak olan etkinlik MWC 2020’de gerçekleştirilecekti.

Xiaomi Mi 10 global tanıtımı ertelendi

Virüs sebebiyle Çinli üretici Xiaomi’nin de tarihlerinde kayma oldu. Buna göre Mi 10 serisini 23 Şubat tarihinde resmi olarak görecektik. Ancak MWC 2020’nin iptali ile beraber muhtemel olarak Mart ayında Avrupa’da gerçekleştirilecek olan bir etkinlikle lanse edilmesi bekleniyor. Modelin global tanıtımı da henüz gerçekleşmediği için, Avrupa çıkış tarihinin de gecikmesi bekleniyor. Cihazların teknik özelliklerine gelecek olursak Xiaomi Mi 10 Pro’da 108 megapiksellik sensör yanında 13 megapiksel F2.4 telefoto, 2 megapiksel F2.2 ultra geniş açı ve 2 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor.

Cihazların her ikisi de 8K video kaydı desteğine sahipken, bu özelliğin ilk olarak Samsung Galaxy S20’de kullanıldığını belirtelim.

Xiaomi Mi 10 teknik detaylar

 

Xiaomi Mi 10 Pro teknik detaylar